Mesaj de Felicitare Femeilor Creștine, al Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni

Dragi femei creștine !

Multstimate Mame, bunici, soții, fiice !

În această Dumincă luminată, ,,Duminica Femeilor Mironosițe”, cînd Biserica Ortodoxă prăznuiește Ziua Femeilor creștine, vin la Dumneavostră cu cea mai frumoasă felicitare!

Femeia este  izvorul viu prin care se întreține viața ! Dumnezeu a ales femeia, ea fiind cea care să nască prunci, să îi educe, să îi crească și ei să devină Oameni.

Părintele Arsenie Papacioc spune că ,,Femeia înseamnă ,,împărăteasă dăruitoare”, iar poetul Grigorie Vieru spune că ,,Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toți strugurii toamnei și toate ninsorile iernii!” Femeia este ,,anotimpul care e în stare să le înlocuiască pe celelalte patru! Să înlocuiască primăvara – cu frumusețea ei, vara – cu căldura ei, toamna – cu gingășia ei și iarna – cu curățenia ei!”

Femeia are cea mai frumoasă responsabilitate! Rolul de a fi Mamă, de a fi Soție, de a fi ,,căldura casei”, de a naște copii! Acest rol este o binecuvîntare de la Dumnezeu !

Multstimate Domnișoare, flori înmiresmate ale societății, nu vă pierdeți tandrețea încercînd diferite lucruri necuvioase! Păstrați trupul, mintea și cugetul Dumneavoastră, neatinse de păcatele desfrînării, alcoolului, neatinse de vicii, și așa numaidecît veți avea binecuvîntarea lui Dumnezeu asupra Voastră.

Sfîntul Ioan Gură de Aur ne spune că ,,O femeie e mult mai dorită și mai respectată cînd căsătoria urmează fecioriei, sub Taina Cununiei! Atunci îndrăgostirea e mai caldă, apropierea dintre soți mai adevărată și iubirea mai autentică, când tinerii se căsătoresc cu o atât de mare prevedere, a păstrării curățeniei trupești și sufletești.”

Mulstimate Doamne și Domnișoare, să Vă păstrați deplin curățenia trupească și sufletească, să Vă rugați ca Dumnezeu să Vă ajute în fiecare clipă a vieții, și numai fiind cu Dumnezeu, veți iradia lumină tuturor! Să fiți adevărate următoare a Sfintelor Femei Mironosițe, care au fost creștine adevărate, Apostoli ai Adevărului! Să Vă educați copiii în frica de Dumnezeu, să frecventați biserica și să păstrați întreagă familia ortodoxă, care azi are nevoie de mare susținere!

Maica Domnului, pururea Fecioara Maria, Mama noastră a tuturor, să Vă ocrotească sub acoperemîntul milostivirii Ei, să Vă ajute și lumineze în misiunea Dumneavoastră, de a educa generații curate, trupește și sufletește!

Cu dragoste părintească,

+ PETRU,

EPISCOP DE UNGHENI  ŞI NISPORENI

Pentru o familie fericită

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.