„Cea mai dragă ființă-mama!” Eseu din concursul ,,Femeia-Inima Familiei!”

Femeia este persoana care a dat-o Dumnezeu pentru bărbat, pentru a fi o soție iubitoare și o mamă grijulie. Femeia este un exemplu pentru fiecare dintre noi. Într-o familie ea ar trebui să fie fidelă, grijulie, harnică, iubitoare etc. Pentru a întemeia o familie creştină, ceea ce este foarte important, trebuie să fim sinceri, fideli…dar cel mai important este să ne rugăm la Dumnezeu ca să ne dea acea familie demnă pentru noi. La Dumnezeu totul cu putință doar trebuie ca rugăciunea să fie din inimă și spusă cu dragoste…!

Pînă a se căsători femeia este o fecioară… o fată curată; pînă nu i se dăruie din toată dragostea bărbatului său… Apoi ea devine mamă iubitoare și grijulie: și Dumnezeu i-a dăruit bucurie… mulți copii! Iar ea răsplătindu-L pe Dumnezeu se roagă cu dragoste pentru copii și îi învăța în calea lui Dumnezeu să umble, ca și ei la rîndul lor să aibă parte de fericire!

Femeia, acea persoană care ne creşte și ne consideră mici copiii, indiferent de avem 7 ani, 18 ani sau 34… mereu e grijulie și ne sună pentru a vedea cum suntem și ce facem, deși noi uităm de ea, precum și uneori de Dumnezeu! Mama persoana care ne cunoaște sufletul copilăros în ciuda impresiilor noastre de măreție și maturizare. Mereu trebuie să-i dăm ascultare sfatului ei, fiindcă nu ne v-a învăța niciodată ce e rău. Ea este un exemplu pentru noi, aşa cum este ea: grijulie, iubitoare, gingașă, cu părul alb sau negru, frumoasă sau urîtă, ea este mama noastră și trebuie s-o iubim din toată inima, fiindcă Dumnezeu a ştiut de ce ne-a dat așa mamă și foarte important: Mame urîte și rele, nu există!

Într-un sfîrşit aş putea spune că mama este un înger trimis de către Dumnezeu pentru a ne ajuta și a ne susține în greutățile vieții noastre!

Cebotari Ana, 15 ani,

or. Ungheni,

pentru concursul ,,Femeia – Inima Familiei!”

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.