Sunt luat în rîs pentru evlavie

Cre­dinţa ortodoxă ne învaţă să-i iubim şi să-i cinstim pe părinţii şi apropiaţii noştri, dar această dragoste şi ascultare faţă de aproape, nu trebuie să fie mai mare de­cât dragostea şi ascultarea de Dumnezeu. Adeseori părinţii şi rudele ne îndeamnă spre unele păcate: „Nu merge la biserica, dormi duminica”, sau „De ce te îmbraci ca o evlavioasă?” etc.

Vrăjmaşul mântuirii se ridi­că împotriva noastră prin soţ, copii, vecini sau alte persoa­ne apropiate. Uneori relaţiile bune dintre oameni se menţin până când află despre cineva că e credincios şi merge la biserică. Din acel moment relaţiile se schimbă. 

Domnul spune: „N-am ve­nit să aduc pace, ci sabie”. Aceasta sabie este pentru a des­părţi pe cel păcătos de cel drept. Apostolii spuneau în astfel de situaţii: „Drept este să ascultăm mai mult de Dumnezeu, iar nu de voi oamenii”.

Trebuie să fii hotărât în toate pen­tru Dumnezeu, să împlineşti voia Lui, iar nu să faci pe plac oamenilor şi după voia lor. Nu te teme să suporţi insultele, defăimarea pentru credinţă. Milioane de oameni au suferit punându-şi chiar viaţa pentru Domnul. Nu te ruşina de credinţă, pentru că Domnul să nu Se ruşineze mai apoi de noi. Apostolul Petru spunea că no­ua ni s-a dat nu doar să credem, ci şi să pătimim. De aceea, fii statornic! Cel care va suferi pentru cuvântul lui Dumne­zeu şi pentru credinţa ortodoxă va primi mare răsplată!

Pr. Valentin Mordasov – duhovnicul de la Pskov

Învăţături şi întâmplări minunate

Editura Sophia, Bucureşti, 2011

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.