,,Halloween-ul” sau cum îi cinstim fără să știm pe toți demonii

Orice eveniment și mai ales orice sărbătoare, pentru a-i înțelege importanța și folosul ei, e bine să mergem pînă la origine, să vedem începuturile ei și mai apoi să vedem cursul ei în istorie, cum și de ce a ajuns până la noi. Pornind de la acest gînd și avînd în fața noastră extinderea de la an la an tot mai mult, a unei așa zise sărbători – Halloween – care cu cîțiva ani în urmă nici nu auzisem de ea. E bine să aflăm totuşi adevărul despre Halloween, deoarece vedem că mulți încep a folosi în aceste zile ale Holloween-ului simboluri, decoraţiuni, machiajuri şi vestimentații a cărora origini le găsim la păgâni, avînd totodată legătură cu ocultismul.

     Din Enciclopedia Folclorului American aflăm că, Halloween-ul este, în esenţă, încercarea de a intra în legătură cu forţe spirituale, ameninţătoare și înspăimântătoare. Iar dintr-o carte dedicată istoriei Halloween-ului aflăm că această așa-zisă sărbătoare îşi are originea în ritualurile satanice şi criminale ale druizilor. Druizii erau un trib celtic, care în jurul anului 1.500 î.Hr. se aflau la putere în Occident. Ca și religie druizii formau o sectă ce foloseau magie cu diferite practici de cruzime şi barbarism. În timpul acestor ritualuri de magie, sacrificau oameni, pe care mai întîi îi biciuiau, îi torturau şi îi agresau sexual. Uneori, acestor oameni li se scoteau inimile chiar pe viu, alteori erau jupuiţi, iar pielea lor era folosită în diferite ritualuri.

     Druizii spuneau că, de Halloween fantomele, spiritele, zânele, vrăjitoarele şi spiriduşii se iveau din cealaltă lume pentru a face rău oamenilor. Tot druizii aveau un festival de toamnă intitulat “Samhain” care avea loc pe 1 noiembrie. Iar în seara de 31 octombrie spre 1 noembrie se făceau diferite ritualuri și festivități pentru a mulţumi spiritelor, adică demonilor sau zeilor cum îi înțelegeau ei atunci, pentru recoltele din timpul anului. În timpul nopţii de Shamhain, druizii la ritualuri foloseau bostanii.

      Chiar şi după instaurarea creştinismului ca religie oficială, între popoarele Occidentale, obiceiurile satanice ale druizilor se mai practicau. Pentru aceasta, Biserica Romano-Catolică a impus pe 1 noiembrie ca să fie “Ziua tuturor sfinţilor” pentru ca populaţia să nu sărbătorească doar vechile practice druidice, ci să cinstească pe sfinți. Cînd au început să se extindă sataniștii în America, ei au încercat să dea o lovitură sărbătoarei romano-catolicilor Ziua Tuturor Sfinților, care era ținută pe 1 noiembrie. Astfel sataniștii au creat în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie o “Noapte a tuturor demonilor”, adică Halloween-ul din timpurile noastre. Iar între timp această ,,sărbătoare” păgână a devenit un prilej de bucurie și manifestare liberă, din ce în ce tot mai răspîndită, pentru vrăjitori, satanişti şi alţi ocultişti.

      Cea mai cunoscută legendă legată de Halloween este aceea că, în noaptea respectivă morţii ies din morminte, încercând să ajungă la casele unde au trăit odată. Cei vii încearcă să se apăre de aceste spirite rătăcite, oferindu-le drept daruri fructe şi nuci; dacă nu se oferă aceste daruri, există părerea că proprietăţile lor vor fi distruse de aceste spirite malefice. De aceea și mulți se maschează în acea noapte, cu gîndul că spiritele necunoscîndu-i, nu le va face nici un rău. Aceste păreri și ritualuri sunt de rîs pentru un copil mic bine instruit, dar pentru un matur cu atît mai mult, ca să nu mai zic pentru un creștin.

     Iată dragii mei, din această scurtă incursiune în istoria Holloween-ului, vedem foarte clar cîtă otravă ascunde în ea această zi, și de care cu voie liberă foarte mulți se otrăvesc sufletește. De aceea vrem să luați aminte la aceste relatări, ca avînd o înţelegere mai profundă a acestor lucruri păgîne să fiți determinați de a vă îndepărta voi și copii voștri de la tot ce înseamnă prin simboluri și manifestații Holloween-ul.

      Despre dauna moral-spirituală care o pricinuiește această zi a Holloween-ului nu vorbește doar Biserica prin slujitorii ei, ci și oameni laici. Astfel binecunoscutul cercetător american Texe Marrs în una din cărțile sale scrie despre Halloween: ,,Cercetările noastre confirmă faptul că în această noapte păgână a Halloween-ului are loc sărbătoarea vrăjitoarelor, se spun blesteme şi vrăji, se bea mult, se dansează se organizează orgii sexuale și chiar se fac sacrificii animale şi umane”.

      Dar mai mult decît atît, ne este suficient să înțelegem ce este Holloween-ul, dacă ne uităm ce spune Anton Szandor LaVey, creatorul Bisericii Satanice în America și în toată lumea,care a declarat odată că: ,,Două mari sărbători principale sunt celebrate de Biserica Satanică: Halloween-ul şi Walpurgisnacht”.

      Văzînd că Halloween-ul este o sărbătoare satanică și analizînd după tot ce se petrece în noaptea acestei ,,sărbători” magie, demonism, shamanism, vampiri, vârcolaci, babe cloanțe, nu greșim dacă vom spune că aceste manifestări este un antrenament pentru iad. Or, noi avem menirea pe pămînt să ne antrenăm prin fapte bune de a ajunge în Rai.

     De aceea și trebuie să ripostăm în fața acestor așa numite sărbători, pentru că odată cu acceptarea lor, acceptăm și răutatea demonică ce este în aceste zile, iar cine acceptă puterea demonică îl acceptă direct pe diavol. Or, dîndu-i voie diavolului să fie prezent în viața ta, a copiilor, în școală și în general în societate, lucrurile vor denatura și vor merge din rău în mai rău, dacă nu cumva am și ajuns în această situație, tocmai din motivul că nu ne-am împotrivit la timp și cu prudență la tot ce ne-a venit din afara țării, obiceiuri și sărbători străine acestui pământ binecuvântat de Dumnezeu și sfințit de osteneala și rîvna celor care mai înainte de noi s-au străduit să ne transmită un valoros tezaur cultural-spiritual.

      Dacă nu ne-am împotrivit la timp, ne-am trezit peste noapte cu ziua îndrăgostiților și alte zile ce sunt de import.Oare e chiar atît de greu să observăm că aceste sărbători, inclusiv Halloween-ul, sunt răspîndite în scop comercial, deoarece în aceste zile se fac multe vînzări în urma cărora se strîng sume colosale de bani, prin care escrocii și profitorii păgîni se bucură de naivitatea noastră.

     Feriți-vă, dragii mei, pe voi și copii voștri de răutatea acestei sărbători satanice, nu împrieteniți copii cu diavolul, pentru că mai apoi ei nu vor fi copii voștri, ci ai diavolului. Nu le îngăduiți să folosească nici în jocuri, insigne și simboluri ale acestor sărbători satanice. Nu permiteți să privească filmulețe sau emisiuni de divertisment dedicate Halloweenului. Dacă Hristos a spus că vom da răspuns înaintea Lui pentru tot cuvîntul, cu atît mai mult vom da răspuns pentru faptele necuviincioase care le săvîrșim noi și copiilor noștri. Umblați și căutați lumina, nu întunericul. Or, Halowen-ul este, așa cum am menționat deja, o sărbătoare a întunericului.

Preasfințitul PETRU

Episcop de Ungheni și Nisporeni

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.