,,Pregătirea pentru căsătorie ca într-adevăr să fii fericit toată viața”. Conferință în liceul M. Eminescu, din or Ungheni

Aproximativ 200 de tineri au participat la o lecție de viață, pentru a avea o familie fericită!

La data de 23.03.2016, cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în liceul teoretic M. Eminescu, din or. Ungheni, a avut loc o conferință pe tema ,,Pregătirea pentru căsătorie ca într-adevăr să fii fericit toată viața”.

Tema face parte din tematica începută în anul 2015, dedicată ocrotirii familiei, continuînd și anul acesta ciclul de teme predate tinerilor în mai multe instituţii. Ciclul de activitate a fost inițiat de Preasfințitul PETRU, și este promovat de Mişcarea Eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și a Familiei Tradiționale”, formată cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, anul 2015.

La acestă conferință au participat clasele X-XII, în număr impresionant de 200 de tineri, cărora li s-a vorbit despre virtuțile și valorile care trebuie respectate pentru a avea o familie durabilă și fericită.  Tinerii şi-au completat vocabularul intelectual cu informaţii vitale despre feciorie, dragoste, familie.

Cunoașterea reciprocă de personalitate, criterii de alegere a viitorului soț sau soție,  vîrsta pentru căsătorie, abstinența de la relații sexuale pînă la căsătorie, înregistrarea căsătoriei, Taina Cununiei, ș.a. au fost punctele de reper pe care s-a bazat conferința.

A conferenţiat  Preotul Nicolai Boian, Președintele Mişcării Eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și a Familiei Tradiționale”, din cadrul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni.

Tinerii au rămas impresionaţi, aplaundînd mulţumiţi conferinţa şi aşteptînd preotul şi la alte întîlniri de suflet. O noțiune nouă pentru ei a fost cea de ,,telegonie”. Telegonia este amprenta primului partener sexual al femeii asupra  copilului, transmiterea unor caracteristici, a primului partener sexual al mamei-copilului.

Suntem siguri că tinerii și-au îmbogățit cunoștințele, că mulţi din ei s-au pus pe gînduri, luînd o hotărîre favorabilă vieţii, pentru viitor, gîndindu-se la o decizie corectă, conştientizînd că viitorul le aparţine. Asemenea tinerilor a fost prezentat site-ul mișcării http://www.familiafericita.wordpress.com

La sfîrșit tinerii au fost invitați de a participa la ,,Marșul pentru Viață”, sîmbătă, 26 martie, la catedrala ,,Sf. Bin. Alexandru Nevski”, din or. Ungheni. Activitatea Luna pentru viață 2016 – Pentru viață, pentru femeie, pentru familie, este  promovată și de Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova.

 Aducem sincere mulţumiri  Direcţiei Liceului pentru buna organizare a conferinței.

„Fericirea este posibilă, dar cu condiția ca soția sau soțul tău, să fi dobândit o bogăție duhovnicească, iubindu-L pe Hristos și păzind poruncile Sale. Atunci, cei doi se vor iubi cu adevărat și vor fi fericiți. Altfel, vor fi duhovnicește săraci, nu se vor putea iubi și vor avea probleme drăcești, care îi vor face nefericiți.”        Părintele Porfirie Kafsokalivitul

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.