Iubirea adevărată este creatoare: ea dăruiește viață!

Rodul dragostei în familie este răbdare, înțelepciune, împlinirea voii lui Dumnezeu, grija pentru mântuire sufletească a tuturor membrilor familiei. Iubirea adevărată nu este egoistă: ea dăruiște viață; ea naște fii; ea  Pasiunea este egoistă; este abstinentă și rodul ei este puf de păpădie.

În familiile unde este posibilitatea fiziologică, nu există păzire de copii: iubirea curată are ca rod nașterea de prunci. În cazurile celorlalte familii se nasc fii duhovnicești, din dragoste față de Dumnezeu și această lucrare este mare înaintea lui Dumnezeu.

Copilul este un produs al dragostei. În același timp el devine vasul care primește dragoste, educație și grijă. Prin grija corectă față de copii, părinții câștigă binecuvântarea Domnului, călire sufletească, maturitate, bucurie.

Fiecare copil vine cu pâinea lui. Dumnezeu proniază pe tot cel care împlinește Voia Lui. Dificultățile materiale și egoismul, se depășesc atunci când omul întru răbdare și înțelepciune, îndeplinește cu încredere Voia lui Dumnezeu.

Întru iubire curată viața se umple de minuni!

Preot Nicolai Boian

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.