Cele mai frumoase cuvinte și lucruri se spun în șoaptă!

Cele mai frumoase cuvinte și lucruri se spun în șoaptă, în taină, în recunoștințe. Deasemenea și cele mai fierbinți rugăciuni și cereri către Domnul se spun în taină. Oamenii care ajung să se iubească se pot înțelege și din semne, din priviri. Lucrurile cu adevărat frumoase, legate de partea morală și sufletească, legate de virtute, dragoste, se spun șoptite, mai aproape de inimă. 
 
Aceasta înseamnă că, cele mai frumoase cuvinte și emoții, aparțin sufletului și sunt legate exclusiv de suflet și lucrările acestuia.
 
Așadar, se cuvine cu adevărat, să avem mai întîi de toate grijă mare, de suflet! De sufletul nostru și al celui pe care îl iubim. Splendoare și strălucirea covîrșitoare, o poate avea doar un suflet curat și sincer. 
 
Importanța acestei necesare curățenii a sufletului sta in capacitatea care rezultă de aici: de a iubi! Or, un suflet întinat, pătat de răutate, egoism, desfrînare, mîndrie, nu poate nici oferi o dragoste completă, adevărată. Poate chiar nici să nu poată primi și nici înțelege, a adevărată dragoste, jertfitoare.
 
Să luăm aminte dragi tineri, dragi părinți, dragi cititori, să ne păstrăm sufletul curat, liber să iubească și să fie iubit!
 
Preot Nicolai Boian

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.