Felicitare și Rugăciune de Ziua Internațională a Familiei

Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în data de 15 mai, 2017, declarată ca fiind ,,Ziua Internațională a Familiei”, protoiereul Nicolai Boian, Președintele Mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”, a săvîrșit Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în catedrala episcopală ,,Sf. Bin. Mare Cneaz Alexandru Nevski”, din or. Ungheni, unde au fost înălțate rugăciuni pentru Familia tradițională, ortodoxă, de pretutindeni.

Printr-o rezoluție din anul 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională a Familiei. Această sărbătoare are menirea de a reactualiza de fiecare dată, importanța și rolul principal în societate, a familiei.

După așezarea și înțelepciunea dumnezeiască, o familie adevărată este compusă din Bărbat și Femeie, iar copiii pe care îi are familia, sunt o dovadă a dragostei între soți și dragostei față de Dumnezeu.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu, la fiecare rugăciune, ca să păstreze și să întărească Familia Tradițională, care este izvor de viață pentru societate. Mai ales, trebuie să ne rugăm cu ardoare, în aceste vremuri de luptă contra unei familii sănătoase, în condiţiile în care arhitecţii modului de gândire modern au pervertit sensurile, legând familia exclusiv de plăcere, de dragostea erotică şi pe aceasta într-o măsură tot mai mare de sex. Atfel viaţa de familie este sortită conflictelor şi frustrărilor permanente şi, în tot mai multe cazuri, divorţurilor, sau mai grav: se formează ,,familii parazite”. Aceste familii, care sunt alcătuite din același gen, nu nasc copii, nu prelungesc viața, nu sunt o sursă de existență pentru societate, așa încît, dacă societatea ar fi compusă din familii fără copii, la un moment dat, va dispărea.

Episcopia de Ungheni și Nisporeni, din grija arhipăstorească a Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, permanent a militat pentru menținerea și promovarea familiei tradiționale, creștine, cu valorile ei autentice, elogiind Familia, aceasta fiind ,,Biserica de acasă” și locul de naștere a tuturor vituților!

Cu prilejul ,,Zilei Internaționale a Familiei”, felicităm toate familiile tradiționale, creștin-ortodoxe, care luptă prin greutățile de neocolit ale vieții și dau dovadă de curaj, înțelepciune și tărie, avîndu-L pe Dumnezeu, ca scop și sprijin, pentru fericirea casnică!

Fie ca bucuria să domnească în fiecare familie, copiii să prelungeasca viața părinților fiind ascultători, cuviincioși și harnici iar părinții, prin pilda vieții lor, să culeagă și să împărtășească tuturor, roade de pace și mîngîiere!

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.