Seminar: ,,Familia modernă. Actualitate și tradiție, între exemplu și perspectivă. Soluții pentru Stresul cotidian”, în liceul Ion Creangă

Familia reprezintă raiul într-o lume nemiloasă.”

Christopher Lasch

La data de 16 martie 2017, cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în liceul teoretic ,,Ion Creangă”, din or. Ungheni, a avut loc un seminar pe tema ,,Familia modernă. Actualitate și tradiție, între exemplu și perspectivă. Soluții pentru Stresul cotidian.” Tema face parte din Acordul de colaborare creat între Episcopia de Ungheni și Nisporeni cu Direcția Generală Învățămînt Tineret și Sport, Ungheni. Acordul a fost încheiat cu  binecuvîntarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni și din solicitudinea Dnei Iulia Pancu, Șefa Direcției Generale Învățămînt Tineret și Sport, Ungheni, din grija comună față de tineri.

La seminarul despre familie au participat clasele VII-XI. Tinerii au ascultat informații despre tendințele modelului de familie actual și au primit sfaturi și îndemnuri pentru un viitor binecuvîntat și o familie fericită.

A vorbit Preotul Nicolai Boian, Președintele Mişcării Eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și a Familiei Tradiționale”, din cadrul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni.

Biserica nu este anacronică. Pacea și liniștea, înțelegerea și dragostea, virtuți care sunt învățate și promovate  de Biserică, nu au fost niciodată perimate, învechite sau ieșite din modă.

Părintele deasemenea a prezentat tinerilor soluții concrete, pentru evitarea stresului, a neînțelegerilor din familie cît și soluții pentru echilibrarea emoțională a eu-lui, în condițiile actuale, ale lumii de azi. În măsura corectidunii înțelegerii și aplicării celor auzite, rezultat aducător de pace și liniște, în familie și în viața personală: este garantat!

Seminarul s-a încheiat cu invitație tinerilor, provocîndu-i de a respecta 19 sfaturi pentru o viață liniștită.

După încheierea seminarului, tinerii au fost invitați de a participa la activitățile eparhiale, actuale: Concursul eparhial ,,Femeia-Inima Familiei”, ,,Ziua Cărții Ortodoxe”, ,,Marșul pentru Viață”, și altele.

Aducem sincere mulțumiri Dnei Directoare, Zinaida Vrabie și tuturor profesorilor-organizatori, care au asigurat buna desfășurare a seminarului!

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.