Conferințe pentru tineri ,,Necesitatea de a cunoaște. Ce învățăm pentru viață ?”

,,Învață pentru a cunoaște. Cunoaște pentru ca să înțelegi. Înțelege, ca să poți face. Acționează dacă vrei să reușești.” 

În luna ianuarie, 2017, cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în liceile teoretice din orașul Ungheni, Protoiereul Valeriu Ivasiuc, a împărtășit tinerilor sfaturi de folos. Tema conferințelor a fost ,,Necesitatea de a cunoaște. Ce învățăm pentru viață ?

Ciclul de predare în instituțiile de învățămînt, din orașele Episcopiei, face parte din tematica începută în anul 2015, dedicată ocrotirii familiei și din grija Bisericii față de tineri. Din inițiativa Preasfințitul PETRU și într-o bună colaborare cu Direcția Învățămînt Ungheni, anul acesta, desemenea tinerii se bucură de prezența preotului în instituție. Activitățile sunt promovate și de Mişcarea Eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și a Familiei Tradiționale”, formată cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, anul 2015.

Tinerii au rămas impresionaţi și mulțumiți pentru povețele auzite, urmînd să pună în practică sfaturile binevenite din partea preotului!

La conferințe au participat clasele IX-XII,  cărora li s-a vorbit despre necesitatea de a cunoaște și importanța filtrării informației. Este notabil ca tinerii să aleagă izvoare de cunoștințe veridice și autentice cum sunt: școala, familia, societatea, Biserica.

Aducem sincere mulţumiri  Direcţiilor  Liceu-rilor pentru buna organizare a conferințelor.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.