Dacă deja există candidatul pentru căsătorie

– Binecuvantati-ne, va rugam, pe mine si pe alesul meu, pentru prietenie, in vederea intemeierii unei vi­itoare familii ortodoxe!

– In cazul in care casatoria voastra va fi feri­cita si mantuitoare, atunci Domnul o va binecu­vanta; insa, daca nu va fi fericita, atunci Domnul nu va ingadui casatoria. Fie voia Sa cea sfanta! Domnul sa va ajute! Voi principalul să fiți cu Domnul!

– Multi oameni m-au sfatuit ca nu este de ajuns sa te rogi, trebuie sa fii activa, caci barbatii de astazi sunt pasivi. Am intalnit un baiat pe sufletul meu ca­re a plecat in concediu la parintii sai. Eu as vrea sa il sun, sa ii trimit mesaje, insa daca il voi plictisi sau poate el nu vrea sa continuam relatia? Cum sa fiu ac­tiva, dar sa nu ma impotrivesc voii lui Dumnezeu?

Inteleptul Solomon scrie ca, precum nu se pot gasi urmele pasarilor pe cer, la fel este im­posibil sa cunosti calea inimii barbatului spre femeie. De aceea, aici nu exista o anumita regula. Cred ca este mai bine sa va incredintati cu to­tul Proniei lui Dumnezeu, sa traiti si sa va com­portati conform moralei crestine. Daca presupusul ales este un barbat vrednic, atunci va aprecia simplitatea dumneavoastra, iar daca nu, in orice caz, se va uita la dumneavoastra ca la un obiect.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.