Fericită-i familia creștin-ortodoxă

Cea mai fericită familie este aceea unde domnește pacea care izvorăște din dragoste. Această familie se numește Familia creștin-ortodoxă.  Compusă tradițional, din tată, mamă și copii, această familie este o sursă de virtuți, absolut necesare societății. Bărbatul – cap al familiei alături de inima familiei- femeia, dau naștere și continuitate vieții!

Familia ortodoxă nu este cea mai săracă familie, dar poate cea mai smerită, arătînd prin înțelepciune și simplitate !

Familia ortodoxă nu este cea mai slab dezvoltată, dar este cea care a înțeles cu adevărat, că scopul vieții este numai unul, nu mai multe, de a fi fericiți !

Familia ortodoxă nu este izolată de societate, ea pur și simplu nu agrează viciile, nu respectă tentațiile indecente sugerate de majoritate, nu bîrfește, nu fură, nu curvește !

Familia ortodoxă nu este pasivă, ea nu stă numai acasă, ea se duce la biserică, se duce la aniversări, vizitează părinții, copiii, buneii. Ea nu se duce la destrăbălări, nu se duce la discotecă, nu se duce la sectanți, deoarece știe, acestea duc spre distrugere.

Familia creștin-ortodoxă nu face avorturi, deoarece știe că fiecare copil este o binecuvîntare în familie. Cîți copii-atîtea binecuvîntări !

Familia ortodoxă este exemplu inedit de fidelitate! Dacă banii se cheltuie, dragostea se răcește,  frumusețea trece, respectul scade, Dumnezeu rămîne! Din frica de Dumnezeu, frica de a nu-L supăra, familia ortodoxă izvorăște credință și încredere! Și acest  Dumnezeu, Dăruitor de dragoste, pace, înțelegere și fericire, este prezent în fiecare Familie ortodoxă!

Dumnezeu a creat omul cu un singur scop, ca împărtășindu-i dragostea Sa, omul să fie fericit alături de Dumnezeu !

Nu vă depărtați de Dumnezeu, apropiați-vă de El cu încredere și vă luminați ! Biruiți frica și incertitudinea, lăsați necredința și judecata și primiți pacea și dragostea, de care toți avem mare nevoie !

Preot Nicolai Boian

DSC_0037_новый размер

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.