„Femeia-izvor viu de virtute”. Femeia înseamnă viață ! Eseu din concurs.
Femeia-DAR de la Dumnezeu
Dumnezeu a dorit să-i facă ajutor barbatului creînd din coasta lui Adam pe Eva, ca omul să nu fie singur. Dupa cum mărturisește Scriptura :”Nu este bine sa fie singur; sa-i facem ajutor potrivit pentru el” (Facere 2:18) . Femeie- cuvînt atît de mic, dar cu atîtea înțelesuri; ființă binecuvîntată de Dumnezeu; persoană născătoare de viață. Cît se pot cuprinde într-un singur cuvînt de șase litere, cîtă valoare şi însemnatate este cuprinsă în cîteva caractere!
Femeia este sinonimul cuvîntului viața. Acestă ființă este viața ce dă naștere altor veți. Ea este un dar de la Dumnezeu pentru barbat şi pentru întreg pamîntul la fel cum este nașterea – un dar binecuvîntat pentru femeie.
Cuvîntul femeie în cele mai multe cazuri se asociaza cu mama deoarece femeia la timpul său va deveni mamă. Pregătirea pentru a fi mamă şi naştere unei copilaş răsplăteşte pe deplin greutatea purtării acestei sarcini. Dumnezeu a dat acest dar femeii pentru ca aceasta să dea naştere moştenitorilor pămîntului. Aceasta a fost voinţa lui Dumnezeu care i-a binecuvantat, zicând: “Creşteţi şi vă înmultiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişca pe pământ şi peste tot pământul!” .
Fiinţa femeii ca mamă, şi femeia la general a fost o temă des abordată în literatura universală. Pe mulţi scriitori i-au preocupat, interest şi intrigat acestă temă de discuţie . Mulţi scriitori ca Eminescu, Creangă, Alecsandri, Bacovia vorbesc în operele lor despre femeie, despre importanţa, măreţia şi valoarea acesteia.
Fecioara Maria – exemplu femeii ce întruchipează puritatea, virtutea, cumpătarea, fecioria, puritatea este femeia-exemplul pentru orişicare femeie. Ascultarea, supunerea şi credinţa în Dumnezeu a Fecioarei a fost răsplătită pe deplin de Acesta prin darea posibilităţii de a naşte pe Fiul Sfînt, Iisus Hristos. Acest dar a fost dat femeii şi odată cu el vin şi responsabilităţi, căci orişice dar îsi are momentul şi folosul său.
Femeia este ea însăşi un dar ce trebuie să fie preţuit, căci doar un suflet de femeie poate cunoaşte greutăţile unei naşteri, pentru ca aceasta este crucea care a fost data ca s-o poarte. Multă putere se află în mîinele acestea finuţe, gingaşe şi prin multe greutăţi şi piedici ale timpului trec acestea, dar cît de murdare nu li-ar fi mîinile sau faţa, sufletul şi inima le vor ramîne mereu curate.
Trebuie să ascultăm Cuvîntul lui Dumneze şi să preţuim darurile sale căci ele nu sunt date la întîmplare sau din pură cazualitate.
Doina Bumbu, 15 ani, Bravicea, r-nul Călăraşi