A fi femeie înseamnă a dărui dragoste! Eseu din concursul „Femeia-izvor viu de virtute”

   În fiecare din noi este îmbibat chipul idealului profetic al unei femei. În mine se păstrează imaginea mamei, ea fiind darul cel mai de preț pe care mi l-a dat Dumnezeu. Femeia este mijlocul principal de virtute, de învățare. Femia îți dă viață și tot fără femeie nu putem trăi. Ea te pregătește pentru o viață independentă dar niciodată binevol nu te va părăsi. Mama este cel mai aproape exemplu de sacrificiu.
Conștientizînd asupra faptului că fiecare copil are o datorie imensă pentru jertfa mamei sale, îmi dau perfect seama că doar prin învățarea a celor bune de la Mamă, prin ascultare și urmarea exemplului ei, vom putea compensa greutatea anilor în care aceasta ne-a fondat, ne-a zidit, și ne-a întărit.

    Femeia este meșterul care a pus bazele credinței în Dumnezeu, în bun. Ea a fost cea care ne-a mărturisit ce însemnă bucurie, cum să ne bucurăm la cele mai mici fapte de bine, și cum să nu avem greutate pe inimă cînd lumea ne răsplătește cu rău. Mama ne-a învățat cum să fim cumpătați și cum cu bine să răspundem la rău fără a aștepta răsplată pentru asta.
A fi femeie înseamnă a avea menirea de a dărui dragoste. Noi, femeile, dăruim viață, ducem grija și nevoile pe umerii noștri, ne dedicăm viața celorlalți și nu cerem în schimb nimic. Noi, femeile, sîntem asemenea unui izvor ce potolește setea tuturor. Plină de credință, viață, lumină, aceasta nu doar că emană spiritualitate ci și îmbogățește pe toți.
Femeia trebuie să împlinească menirea principală pe care o are în viață- să dea naștere. Femeile chiar dacă sunt puternice au și ele nevoie de dragoste și alinare. Probabil cea mai mare bucurie a unei mame este să își vadă copiii sănătoși și fericiți. Asta este ceea ce ne face pe noi, femeile, împlinite- facem fericiți pe cei dragi pentru a ne simți și noi fericite.

 Femeia trebuie să rămînă așa cum este: pură, sensibilă, iubitoare. Femeia trebuie prețuită, iubită și ocrotită. Ea este și trebuie să rămînă acea lumînare care emană lumină și ne luminează drumul!

Tarasov Cătălina-Ecaterina, 15 ani, s. Bravicea, r-nul Călărași,

pentru concursul „Femeia-izvor viu de virtute”

femeie_flori_02

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.