„Femeia-izvor viu de virtute”. Eseu din concurs. Mama – dar de la Dumnezeu !

     Familia este un mare dar de la Dumnezeu, ea este ca o mică biserică si membrii ei trebuie mereu să fie uniţi şi să se susţină unul pe altul. Pe cînd bărbatul are rolul de a întreţine familia, femeia are rolul de a educa copiii. Prin urmare mama este cea care ne călauzeşte de mici şi se roagă în fiecare seară lui Dumnezeu pentru ca noi să avem numai zile senine şi fericite, ea ne duce de mici de mînuţă la biserică şi ne îndreaptă pe calea cea adevarată, care este Dumnezeu.

         Un dar, pe care Dumnezeu l-a dat femeii, este posibilitatea de a deveni mamă, din pacate multe fete din zilele noastre nu preţuiesc acest dar, nepastrîndu-şi fecioria pînă la căsătorie sau nedorind sa nască copii. Acestea sunt două mari probleme în societatea contemporană, care însă nu trebuie sa existe într-o familie creştină, unde trebuie să fie mereu pace, dragoste şi credinţă. Pentru a întemeia o familie şi a deveni mamă este nevoie de pregătire, deoarece este un pas important şi este nevoie să reflectăm bine asupra acestui lucru. Trebuie să ne rugăm Domnului ca să ne ajute sa devenim soții și mame bune și să putem educa copiii, astfel ca ei sa fie în primul rând respectuoşi, prietenoşi, să-şi ajute aproapele şi să nu ramînă indiferenţi la necazurile altora.  Un exemplu, după care ar trebui să se conducă orice femeie, este Fecioara Maria care ne arată adevărata dragoste de mamă şi, de asemenea, adevărata valoare a familiei.

         Să fii mama nu este deloc usor, deoarece mama trebuie să se abţină de la multe lucruri pentru a  le da copiilor şi  nu are timp pentru ea, dar totul  se merită pentru a vedea primii paşi ai copiilor, pentru a auzi cum ei rostesc acest cuvînt melodios “mama“ , şi pentru ca ei să o sărute pe obraz şi să-i spună “te  iubesc şi îţi mulţumesc pentru tot“ , aşa bucurie poate avea doar o mamă şi numai ea poate înțelege valoarea  acestor  cuvinte.   Pentru toată osteneala şi lacrimile mamei există şi o răsplată, pe care o va primi în Ceruri, căci anume ea ne dă viaţă și ne învaţă sa fim buni creştini, iertători , milostivi şi, astfel, ne oferă şansa de a cîştiga viaţa veşnică .

         Eu preţuiesc foarte mult tot ce face mama pentru mine  şi încerc să iau exemplu de la ea, pentru ca pe viitor să devin o mamă şi o soţie bună şi să fiu şi eu  un exemplu pentru copiii mei, fiindcă cel mai bun mod de a educa copiii este de a fi un model de virtute pentru ei.

Popa Nina, 16 ani,  s. Bravicea, r-nul Călăraşi

pentru concursul „Femeia-izvor viu de virtute”

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.