,,Femeia – izvor viu de virtute!” Eseu din concurs. Mamă, soție, soră, ..cuvinte ce aduc zîmbet!

În sufletul femeii se ascunde un întreg univers. Un univers plin de fericire, iubire, speranță, răbdare… bucuria_de_a_fi_femeie1

Dumnezeu după ce a creat cerul și pămîntul, a creat și pe Împăratul Creației -omul, l-a făcut din pămînt și a dat viață primului om –  Adam.

Si pentru acesta, să nu fie singur, a creat-o  pe ea – Femeia – Eva. A părut a fi perfect, pîna cînd femeia a încălcat porunca Domnului și au fost izgoniți pe pămînt. Cu toate că ea este și va fi o păcătoasă, deoarce firea omenească e înclinată spre a face păcate, ea este cea care ne face să zîmbim, să ocrotim, să iubim pur. Ființă gingașă, fină, frumoasă, care pare neajutorată, însă după acel zîmbet catifelat se ascunde o putere de a învinge răul, de a trece peste greutăți și de a ne îndruma spre ceva mai bun.

Femeia își sacrifică fecioria pentru a lăsa urmași, asemenea pururea Fecioarei Maria, care s-a supus întru toate voii cele sfinte a Domnului, și astfel fiind aleasă pentru a-l naște pe Mîntuitorul.

După ce  naște pruncul, femeia își dedică toată viața pentru a-l crește, a-l îngriji pentru a crește un om educat.

Femeia este floare a vieții. Simplu cuvînt, mii de sentimente. Cuvînt ce ne trezește zîmbetul pe buze, cuvînt care ne face să îi mulțumim Domnului că avem alături   mamă,  soție, bunică, soră. Ființă ce îndură toate greutățile și care găsește mereu puterea să treacă peste ele cu zîmbetul pe buze. Femeia este ființa ce vede frumosul în tot !   Această femeie descrisă mai sus este ,,Femeia -idealul vieții mele”!

Nanu Dorina, 17 ani, elevă la Colegiul Agroindustrial, or.  Ungheni, anul 1,

pentru concursul ,,Femeia – izvor viu de virtute!

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.