,,Femeia – izvor viu de virtute !” A fi Femeie e o artă!

concendiu_maternal_91477600Mă trezisem de dimineață cu o întrebare: ,, Ce este Femeia „, în adevăratul sens al cuvântului? Această întrebare m-a urmărit toată ziua de aceea am scotocit prin minte și prin gânduri menirea și însemnătatea ei. Deci …, cu toții știm că Dumnezeu a creat cerul și pământul și toate celelalte! El l-a creat pe Adam și din coapsa lui a creat-o pe Eva, prima femeie de pe pământ!

Anume ea, femeia a fost aleasă de Dumnezeu pentru a fi generatoare de viață, pentru a îndeplini această mare misiune, taină a Lui Dumnezeu de a fi mamă, de a naște prunci! Aceasta este, probabil, suprema menire a femeii pe pământ! Se spune că ,, Femeia este un Apostol al înțelepciunii, purtătoare a marii iubiri de oameni.” Ea ne înseninează viața, manifestă dragoste, fidelitate, tandrețe, credință! Sădește speranță și noblețe! Dumnezeu a înzestrat-o cu atâtea calități: gingașă, blândă, grijulie, iertătoare, înțeleaptă, puternică, luptătoare, unică – căci numai în corpul ei bat două inimi!

A fi Femeie, nu înseamnă numai a da naștere de prunci! A fi Femeie e o artă! Ea cultivă Frumosul, dă culoare vieții făcând-o mai luminoasă, mai plină de farmec!

Grigore Vieru spunea că ,, Femeia e al cincilea anotimp „, anotimpul care este în stare să le înlocuiască pe celelalte patru! Să înlocuiască primăvara – cu frumusețea ei, vara – cu căldura ei, toamna – cu gingășia ei și iarna – cu curățenia ei!

O femeie e în stare de orice! Ea este întregul Univers prin mâinile căreia se strecoară o lume! Dacă vorbim de Femeie ca izvor de virtute, un exemplu viu este Fecioara Maria, numită  ,,Sfânta Sfintelor ” , care a născut pe Iisus Hristos – Mântuitorul lumii, rămânând în același timp fecioară curată și preanevinovată!

Orice femeie trebuie să fie asemenea Ei, curată nu doar sufletește dar și trupește! Aceasta cred că și este cea mai înaltă virtute a întregii omeniri!

                                                                                 Daniela Barbacari

                                                                        Sat. Iezărenii Vechi, rn. Sîngerei

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.