Ziua Femeii Creștine la Catedrala Episcopală și premierea Concursului ,,Femeia – Izvor viu de Virtute!”

Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în data de 15 mai, Duminica Femeilor Mironosițe, la catedrala episcopală ,,Sf. Bin. Cnz. Alexandru Nevski”, din or. Ungheni, a fost săvîrșită Sfînta Liturghie de către clericii catedralei.

La sfîrșitul Sfintei Liturghii, cu deosebitul prilej de sărbătoare, cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Protoiereul Nicolai BOIAN,  Președintele Mișcării  eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”, a citit ,,Cuvîntul de Felicitare a Preasfinției Sale, către toate Femeile Creștine”.

 Tot în această zi,  cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Mișcarea  eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale” a încheiat concursul ,,Femeia – izvor viu de virtute!”, premiind finaliștii.

Concursul ,,Femeia – izvor viu de virtute!”, s-a desfășurat în perioada 5 aprilie- 8 mai, în cuprinsul raioanelor Episcopiei. Forma concursului a fost eseu sau poezie. Lucrările sunt deosebite și impresionante, fiind o revelație pentru orice domnișoară, doamnă, mamă, femeie. Scriitoarele au folosit și următoarele etichete: femeie, mamă, viață, feciorie, virtute, pregătire, răsplată, bucurie, abstinență, cumpătare, dar/daruri, Dumnezeu, Fecioara Maria, greutate, exemplu, ascultare, ș. a. Toate creațiile le puteți citi integral pe site-ul Mișcării: www.familiafericita.wordpress.com, secțiunea ,,concurs”.

Lucrările au fost analizate de Juriul Concursului, în următoarea componență:

Președinte: Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni,

Membri: Protoiereu Adrian LUPU, Redactor al Ziarului eparhial ,,Cuvîntul Ortodox”, și

Protoiereu Nicolai BOIAN,  Președintele Mișcării  eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”.

Toți finaliștii concursului de creație proprie, care au asistat și la Sfînta Liturghie, au primit Diplome arhierești, carți ,,Istoria și Acatistul Icoanei Făcătoarei de Minuni din Hîrbovăț”  și cărți cu caracter parenetic, care au tendința de a îndrepta și pregăti tinerii pentru o căsătorie trainică și o familie fericită. Donațiile au fost oferite generos de către Preasfinția Sa, Preasfințitul PETRU, Părinte iubitor al tinerilor, grabnic de a le împărtăși bucurie și ajutor, oferindu-le, după cuvintele Sfîntului Vasile cel Mare, ,,cel mai de preț testament părintesc: buna educație, care  îndreaptă tinerii spre Hristos”.

Finaliștii Concursului sunt Domnișoarele:

 1. Ana-Maria Mostovei
 2. Nadejda Bejan
 3. Laura Ceban
 4. Gaitur Doinița
 5. Boţan Daniela
 6. Elisbeta Jitariuc
 7. Tarasov Cătălina-Ecaterina
 8. Doina Bumbu
 9. Popa Nina
 10. Dirzu Carolina
 11. Nanu Dorina
 12. Boz Tatiana

Domnișoarele menționate, care nu au participat la Premierea Concursului, sunt rugate de a lua legătura cu Protoiereul Nicolai Boian, pentru transmiterea Diplomelor și a darurilor.

Fiecare femeie din biserică, a plecat spre casă cu bucurie sufletească, primind în dar cuvinte frumoase de felicitare, o iconiță cu Sfintele Femei Mironosițe, un buclet informativ pe tema familiei și cîte un trandafir roșu, înmînat maiestuos de membrii Mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”, din purtarea de grijă a Păstorului Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Preasfințitul PETRU.

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.