Este păcat să ai relații înainte de căsătorie sau nu? (Un articol în limba tinerilor)

pentru tinerii care se respectă !foto-image-courtesy-of-hyena-reality-freedigitalphotos-2

Este o întrebare care vine de la tineri, este adresată tinerilor și articolul deasemenea conține răspuns îndreptat către tinerii de azi.

Să vedem dragi tineri întîi ce este păcatul.

Păcat este tot ce duce la distrugere, distrugerea personală și a celor din jur.

Păcatul este încălcarea voii lui Dumnezeu.

Deci tot ce faci împotriva lui Dumnezeu este păcat. Împotriva lui Dumnezeu sunt toate acțiunile care încalcă Voia lui Dumnezeu exprimată prin Legea morală, Conștiința și Legea Dumnezeiască, acțiuni care încalcă Cele 10 porunci, Vechiul Testament, Noul Testament.

Spun tinerii: nu este păcat să ai relații, este bine.

Pentru început, să găsim împreună, de ce tinerii au relații sexuale:

  • spun tinerii ,,nu este nici un rău – de la 18 ani se permite”.
  • relațiile trupești sunt o plăcere trupească,
  • oferă încredere reciprocă,
  • sunt o manifestare a maturității trupești, fizice și morale,
  • Relațiile trupești întăresc dragostea,
  • relațiile trupești sunt o manifestare a independenței, suntem liberi, avem dreptul să facem ce vrem,
  • nu ne putem abține – fără relații nu e dragoste deplină,
  • toți tinerii au relații trupești,
  • sunt demodat dacă îmi păstrez fecioria,
  • mă părăsește prietenul/prietena dacă nu întreținem relații sexuale,
  • au fost situații în care nu am putut evita actul sexual dorit, (se începe cu un pahar de alcool,urmat de sărut, mîngîieri, mîngîeri în exces, aprindere trupească și urmează actul sexual)
  • din prostie, adică pe negîndite, neplănuit.

Deci, Relațiile sexuale înainte de înscrierea civilă și Taina Cununiei este păcat?

Da, Relațiile sexuale înainte de înscrierea civilă și Taina Cununiei este păcat !

Omul avînd păcat, nu poate fi fericit aici pe pămînt și nu poate deveni fericit în veșnicie, împreună cu oamenii care au devenit fericiți: sfinții.

Vreau să fiu corect cu tinerii și să analizăm în parte fiecare argument   ,,Pro tineri”.

Să vedem de ce este păcat să ai relații trupești înainte de căsătorie :

  • spun tinerii: ,,nu este nici un rău – de la 18 ani se permite”.

de ce de la 18 ani, poate de la 20 ? la 25 ani în general gîndești mai matur ?!

dacă de la 18 ani se poate, înseamnă că orice  tînăr cu vîrsta de 18 ani, are voie să aibă relații, orîcînd cu oricine și oriunde ??? la această întrebare tineri nu mai răspund afirmativ..

  • relațiile trupești sunt o plăcere trupească,

multe plăceri trupești sunt, dar nu o să le încercăm pe toate. Nu suntem ca animalele, avem voință, măsură, rușine, și cea mai înaltă cauză – dragostea ! (nu pasiunea, ci dragostea, aceea care nu moare niciodată, dragostea cea care trăiește în suflet, nu în poftă ! )

  • relațiile trupești oferă încredere reciprocă,

ce fel de încredere, dacă prietenesc tinerii cîte 2, 3, 4, 5, 6, 7 ani și pe urmă se despărțesc?! încredere totală poate fi numai într-un singur moment: cînd te căsătorești, te înscrii și te cununi! Și păstrezi jurămîntul căsăoriei și sfințenia Cununiei toată viața! Iată aceasta este încrederea!

  • relațiile trupești sunt o manifestare a maturității trupești, fizice și morale.

Maturitatea este cînd ai familia ta, ești responsabil, ești de folos societății. Plus dacă încă nu ai avut relații la 18 ani, nu înseamnă că nu ești matur! poate chiar mai matur ca alții, care nu se pot stăpîni, care nu sunt informați și trăiesc numai pe reclame și senzații !

  • Relațiile trupești întăresc dragostea,

Am zis mai sus. Numai înregistrarea căsătoriei, pecetluirea dragostei prin Taina Sfintei Cununii pot da un garant. Și asta dacă persoana este responsabilă, este bine educată și are frică de Dumnezeu. Altă garanție nu este, rămîi folosit !

  • relațiile trupești sunt o manifestare a independenței, suntem liberi, avem dreptul să facem ce vrem,

Tinerii au dreptul să facă ce vor, numai că toate reclamele spun ,,ești liber, fă ce vrei”, dar nimeni nu spune ,,Fă ce vrei, dar ești și responsabil !” Expresia maturității nu se vede prin faptul că faci ce vrei tu, ci că ești responsabil pentru ce faci tu.

  • nu ne putem abține – fără relații nu e dragoste deplină,

dar oare cum trăiesc călugării și călugărițele, care toată viața și-o dedică lui Dumnezeu? ei tot sunt oameni și se pot abține. Deasemenea sunt o mulțime de fete și băieți care se păstrează curați, din respect față de ei înșine și față de Dumnezeu.

  • toți tinerii au relații trupești,

Toți au relații și toți la un moment dat au probleme. nu pot avea copii, ceartă și neînțelegere în familie, boli, ș.a. Nu fi ca toți, fii cu Dumnezeu și El te va răsplăti din plin cu daruri bogate. Iar în cazul cînd ai păcătuit, întoarce-te la Dumnezeu și El te va ierta, și te va dărui și pe tine după inima ta !

  • sunt demodat dacă îmi păstrez fecioria,

Nimeni nu poate scoate din modă înțepciunea, curățenia trupească și sufletească și dragostea curată! Tentația este mare de a greși, dar noi alegem cum să fim ! (aveți aici un articol ,,Mi-am pierdut fecioria, pot să  redevin curat ?”)

  • mă părăsește prietenul/prietena dacă nu întreținem relații sexuale,

nu aveți nevoie de așa prieten sau prietenă, pentru care este mai important sexul decît dragostea ce ivorăște din inimă. Examenul este căsătoria, dacă nu treci examenul, ai picat testul !

  • au fost situații în care nu am putut evita actul sexual dorit, (se începe cu un pahar de alcool,urmat de sărut, mîngîieri, mîngîeri în exces, aprindere trupească și urmează actul sexual)

trebuie să fim atenți și să fugim de ispită. Să ocolim ocaziile rele. să ne întărim în gîndurile cele bune prin practicarea lor, zi de zi. Să ne rugăm mai des și mai calitativ, Dumnezeu întărește și ferește pe oamenii care doresc să facă bine.

  • din prostie, adică pe negîndite, neplănuit.

,,Nu plătește bogatul ci vinovatul”,  nu suferă dreptul, dar necumpătatul !

Dragi tineri, relațiile trupești distrug trupul și slăbesc sufletul.  Sunt distrugătoare! Este păcat. ,,Desfrânarea este, în general, poftirea sau satisfacerea fără rânduială şi nepermisă de legea morală a plăcerilor sexuale

Desfrânarea se poate săvârşi:

  1. în cuget, adică prin închipuiri şi pofte;
  2. prin cuvinte şi fapte,
  3. după rânduiala firească când se face în afara căsătoriei,
  4. împotriva rânduielii naturale, ca în păcatele sodomiţilor, care este aşezat între păcatele strigătoare la cer,
  5. după persoanele care o săvârşesc : desfrânare simplă, incest, adulter şi sacrilegiu [1].

Demonul preacurviei îl sileşte să poftească trupuri diferite. El are mai cu seamă grijă de cei care se înfrânează, pentru ca aceştia, nedobândind nimic, să lase totul baltă. Şi, mânjind sufletul, el îl încovoaie spre trebi mârşave. Ba îl face să spună, ori să asculte tot felul de vorbe ca şi cum lucrul cu pricina ar fi chiar în faţa ochilor lor.”[2]

Să fugim de această patimă, de toate căile ei !

Desfrânarea este un păcat foarte grav. Patericul, carte care ne relatează trăiri și învățături ale oamenilor care s-au desăvîrșit, prin voință și cu ajutorul Domnului,  îl numeşte cădere, şi aşa cum zice Sfânta Scriptură este păcatul ce îl facem în trup.

Citiți ce fapte se nasc din desfrânare:

  • nesocotinţa,
  • orbirea minţii,
  • iubirea de sine,
  • ura lui Dumnezeu,
  • alipirea de cele materiale,
  • mîndria,
  • frica,
  • groaza de moarte [3], etc.

În ce măsură ești mai tare afundat în acest păcat, în așa măsură ești mai adînc în suferințele de mai sus. Desfrânarea este o degradare, o sinucidere şi are ca urmare degradarea trupească, istovirea acestuia, degenerare biologică, etc.

Din cauza desfrânării suferă neamurile, se nasc copii bolnavi mintal, se înnebuneşte etc., pe tineri îi doare capul, dar cea mai gravă consecinţă este pierderea mântuirii, pierderea Raiului și a Înțelepciunii.

Nu spuneți că sunt acum sănătos, trebuie și mîine să fii sănătos !

Spovediți-vă dragi tineri, și împărtășiți-vă cît mai des, aceasta este puterea de care aveți nevoie, să vă ierte Dumnezeu greșelile, să vă întărească în cele bune, ca să aveți copii sănătoși, să aveți un soț fidel și o soție iubitoare, să aveți pace și înțelegere în familie.

pentru tineri, Preot Nicolai BOIAN, Președintele Mișcării ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”

,,Cum îți așterni așa dormi!”

[1] Dr. Nicolae Mladin, Orest Bucevschi, Constantin Pavel, Ioan Zăgrean, Teologia Morală Ortodoxă, vol. I, Morala Generală, editura Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, Bucureşti, 1979, p. 425

[2] Petru Suciu, ,,Metode terapeutice în Pateric”, pag. 64

[3] Preot Ioan Tesu, ,,Teologia necazurilor”,  Editura, Christiana, 1998.

sursa: www.ucenic.info  

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.