5 curiozităţi celebre despre oameni celebri care ,,s-au grăbit” să vină pe lume :)

Ştiaţi aceste curiozităţi ? :

  • Isaac Newton s-a grăbit să vină pe lume, în 1642, cântărind la naștere puțin peste un kilogram. Femeile care l-au moșit s-au temut că nu v-a supraviețui până la venirea doctorului, iar mama sa obișnuia să spună că ar fi încăput într-o cană, atât era de pipernicit. A trăit până la vârsta de 85 de ani.
  • Premierul britanic Winston Churchill s-a născut în 1874, cu două luni înainte de termen, dar asta nu l-a împiedicat să ajungă la venerabila vârstă de 91 de ani. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acesta a condus Regatul Unit la victorie împotriva Germaniei naziste.
  • Anna Pavlova, celebra balerină, s-a născut în 1885, însă era atât de fragilă încât și-a petrecut primele luni de viață înfășurată în lână. Pentru că se temeau că o vor pierde, părinții au botezat-o la doar trei zile de la venirea sa pe lume. A trăit 46 de ani, timp în care a ajuns cea mai cunoscută balerină din istorie.
  • Din lista prematurilor ajunși genii face parte și fizicianul Albert Einstein, câștigător al premiului Nobel în 1921. Acesta s-a născut în Germania anului 1879, speriindu-și mama cu dimensiunea mare și forma ciudată a capului. A început să vorbească fluent abia la vârsta de nouă ani, deși era unul dintre cei mai buni elevi din școală.
  • Scriitorul francez Victor Hugo a fost extrem de norocos. Nu doar că s-a născut cu două luni mai devreme, în 1802, dar inițial fost declarat mort, iar părinții i-au comandat leagănul de la același tâmplar de la care îi comandaseră și sicriul. Mama s-a l-a descris ca fiind de lungimea unui cuțit, și nici la vârsta de 15 luni nu-și putea ține capul drept.
  • Aceştia sunt cîţiva din cei care au demonstrat importanţa naşterii şi absurditatea unor afirmaţii medicale.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.