5 curiozităţi celebre despre oameni celebri care ,,s-au grăbit” să vină pe lume :)

Ştiaţi aceste curiozităţi ? :

  • Isaac Newton s-a grăbit să vină pe lume, în 1642, cântărind la naștere puțin peste un kilogram. Femeile care l-au moșit s-au temut că nu v-a supraviețui până la venirea doctorului, iar mama sa obișnuia să spună că ar fi încăput într-o cană, atât era de pipernicit. A trăit până la vârsta de 85 de ani.
  • Premierul britanic Winston Churchill s-a născut în 1874, cu două luni înainte de termen, dar asta nu l-a împiedicat să ajungă la venerabila vârstă de 91 de ani. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acesta a condus Regatul Unit la victorie împotriva Germaniei naziste.
  • Anna Pavlova, celebra balerină, s-a născut în 1885, însă era atât de fragilă încât și-a petrecut primele luni de viață înfășurată în lână. Pentru că se temeau că o vor pierde, părinții au botezat-o la doar trei zile de la venirea sa pe lume. A trăit 46 de ani, timp în care a ajuns cea mai cunoscută balerină din istorie.
  • Din lista prematurilor ajunși genii face parte și fizicianul Albert Einstein, câștigător al premiului Nobel în 1921. Acesta s-a născut în Germania anului 1879, speriindu-și mama cu dimensiunea mare și forma ciudată a capului. A început să vorbească fluent abia la vârsta de nouă ani, deși era unul dintre cei mai buni elevi din școală.
  • Scriitorul francez Victor Hugo a fost extrem de norocos. Nu doar că s-a născut cu două luni mai devreme, în 1802, dar inițial fost declarat mort, iar părinții i-au comandat leagănul de la același tâmplar de la care îi comandaseră și sicriul. Mama s-a l-a descris ca fiind de lungimea unui cuțit, și nici la vârsta de 15 luni nu-și putea ține capul drept.
  • Aceştia sunt cîţiva din cei care au demonstrat importanţa naşterii şi absurditatea unor afirmaţii medicale.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.