Preasfințitul PETRU: Dragi copii, de sărbători, veniți acasă!

Dragi copii, veniți acasă!

Esența sărbătorii este strâns legată de Biserică și de Familie! Veniți să sărbătoriți cu toții, Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, Acasă! Cu părinții, frații, surorile, cu toți cei dragi!

Probabil, te vei duce înapoi: ai multe planuri, dar vino mai des Acasă! Vino și încarcă-ți sufletul de bunătate, de sfințenie, de bună educație și de credință!

Bucuria adevărată nu constă în bani; fericirea nu stă ascunsă în bogăție; mângâiere sufletească nu vei primi de la străini; iar mâinile mamei te așteaptă să le săruți! Observ cu multă durere în suflet că, mulți copii astăzi, se mulțumesc a vorbi cu părinții doar pe internet. Se deprind a transmite emoții pe wiber și mesenger, încât am constatat cu regret, că nici la înmormântarea părinților nu vin, Acasă!

Veniți dragi copiii Acasă! Veniți și sărutați mâna mamei care v-a legănat! Veniți cât este vie! Banii nu vor înlocui niciodată îmbrățișarea! Dorul părinților se alină doar față către față. Iubirea de părinți e o iubire sfântă!

Vino și ia un pumn de pământ din grădina ta, și, acolo unde te duci, unde crezi tu că ai flori mai multe, sădește-le, lasă-le să încolțească și apoi adu pumnul de pământ înapoi, ca florile să înflorească în țara ta, Moldova!

Cum se poate de sărbătorit Nașterea pruncului Iisus, fără a veni la Sfânta Liturghie, în biserică – gazda pruncului Hristos!? Cum poți să sărbătorești o sărbătoare a bucuriei fără a face fericit pe cineva!?

Ajunge să te izolezi și să faci calcule doar pentru trup, ghiftuindu-te cu mâncare și băutură peste măsură, care îți gâtuie sufletul! Pentru a veni acasă, pentru un lucru sfânt, pentru o faptă bună, da: se merită și bani și timp, și cadouri și osteneală!

Dragilor, veniți Acasă: să vă luați de mână cu cei dragi, să începeți să colindați, să cântați, să vă încurajați și să vă ajutați unii pe alții!

Avem o casă sfântă și uităm de ea! Avem bisericile deschise, avem o credință atât de frumoasă și ne plângem că viața ne e tristă! Avem un pământ sfințit și călcăm pe el fără a ne pomeni strămoșii! Avem cele mai minunate tradiții, dar admirând lucruri străine, nu avem timp să transmitem moștenirea copiilor noștri! Din toată această uitare ne vin toate relele, necazurile, bolile și primejdiile!

Dragi copii, veniți Acasă!

Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.