Când îți stabilești un scop, îl vezi în orice faci!

Când îți stabilești un scop, îl vezi în orice faci!

Totul depinde în viață de scopul principal spre care mergi. Scopul se va împlini dacă te dedici și muncești pentru el. Acesta poate avea doar ispita timpului, care în caz negativ, e un rezultat a lipsei de răbdăre și de smerenie. Așteptarea cu răbdare aduce iertare de păcate. Un om care se curăță de păcate este sub mîna lui Dumnezeu. Un om căruia i se iartă păcatele este pe cale sigură de vindecare. Devine un om binecuvântat.

Scopul spre care mergem, ne definește toată puterea de investiție, ne caracterizează starea emoțională și ne oferă, de fiecare dată, pregustarea rezultatului așteptat. Atunci când nu știm și nu putem aștepta, pregustăm doar din greutatea poverii și din zăduful zilei. 

Cînd îți stabilești un scop, îl vezi în orice faci. Și aceasta este valabil, atunci cînd ne stabilim scopuri înalte, legate de iubire, de omenie, de Dumnezeu. In cazul cel mai bun prin excelență, cînd ne punem scopul de a-L iubi pe Dumnezeu și de a iubi oamenii, ajutându-i, o putem face sub orice formă, în orice timp și oriunde, atât timp cât suntem între oameni iar gândul este înălțat spre Cer. Scopul unui om este ca un fir roșu în pașii lui, în muncă și în odihnă, în mîncare și în rugăciune. 

Omul cu adevărat puternic, își urmează ținta sa și nu este oprit de nimic. El nu cade în deznădejde, înarmat cu credință, el nu obosește întărit fiind de rugăciune, el nu disperă, avînd nădejde în Dumnezeu, Cel Atotputernic.

Este bine ca scopurile noastre să nu conțină doar obiective marginalizate, care se epuizează odată cu împlinirea lor. În fiecare zi facem lucruri mici, dar scopul spre care ne îndreptăm să fie mare! În toate scopurile noastre: de a finisa studiile, de a susține examene, de a face bani, de a ne căsători, de a avea copiii, de a ne vindeca, de a ne educa copiii, de a realiza, de a cumpăra sau vinde, de a obține ceva, să fie prezent și Dumnezeu, în prim-plan! Astfel, niciodată nu vom da greș! Astfel vom reuși! Astfel, oricum suntem biruitori!

Preot Nicolai Boian

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.