În familie este ceartă deoarece nu este formată imunitatea duhovnicească

Dragostea este cel mai puternic fundament al păcii și bunăstării.

Totuși, de ce atunci, soții, care își spun des că se iubesc, se ceartă, se mînie și se răzbună unul pe altul? Deoarece dragostea între ei este una superficială sau nedesăvârșită. Dragostea lor cu înflăcărare, este legată de frumusețe, bani sau alte cauze și atunci cînd se epuizează cauza se consumă și dragostea! Fără un pilon puternic, dragostea se dovedește a fi pasiune și se spulberă de valurile vieții.

Ispita mâniei este prezentă în orice comuniune. Arma păcii este dragostea, care se câștigă cu multă rugăciune -a ceasta fiind o expresie și exersare a iubirii divine. O cauză majoră din care se ceartă familie este următoarea: nu pentru că nu au bani sau sănătate, dar deoarece nu au formată imunitate duhovnicească. Nu au putere de a detecta, de a înfrunta și a rezista răului. Lipsa Harului lui Dumnezeu, îl lipseșe pe om de putere sufletească și capacitatea de lucra virtutea.

Ispitele sunt frecvente în viața fiecăruia dar mai ales, ele vin, unde se dorește pacea. Familia este un loc al păcii, așadar ocazii de ceartă, create de cel rău, vor fi cele mai des întâlnite între cei se iubesc, între cei dragi, între rude, acolo unde sunt prietenii frumoase și oamenii se respectă. 

Cearta este o prăpastie periculoasă în orice tip de relații. Cu timpul, datorită certurilor care cresc și se agravează, oamenii se mută în altă viață, în altă realitate, în o lumea mâniei, unde mânia devine ,,cutie a Pandorei” și aduce toate relele și necazurile posibile pentru familie. Cearta în familie deschide ușa necazului, aduce boala și cheamă sărăcia.

Toate acestea, certuri, neliniște, neajunsuri, nu sunt dorite dar sunt prezente. Soții, nu se împărtășesc cu Sfintele Taine, nu participă la Viața Bisericii, nu citesc Sfânta Scriptură și nu se conduc în viața cotidiană de sfaturile evanghelice. Certurile, necazurile, divorțurile, sunt prezente deoarece membrii familiei, nu se roagă Domnului. Lipsa rugăciunii în mijlocul familiei este lipsa cimentului iubirii, care foritifica și păstrează unitatea. Cearta în familie se alungă prin rugăciune!

Înmulțirea rugăciunii în familie, în casă, participare concretă și evlaviaoasă la viața Bisericii și milostenii celor care au nevoie, vor alunga garantat necazul și vor aduce bucuria!

Vă doresc familii puternice, unite în dragoste și rugăciune!

Preot Nicolai Boian

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.