Marșul pentru Viață în or. Nisporeni! ,,Unic din prima secundă!”

În data de 17 martie, 2019, după Sfînta Liturghie din Duminica Ortodoxiei, în protopopiatul Nisporeni s-a dat start proiectului ,,Luna pentru Viață”!

A avut un Marș pentru Familie, pentru Viață, pentru Femeie, pentru Copii! Marșul a început cu rugăciune din centru or. Nisporeni de la simbolul orașului și anume moara, până în centru orașului la bustul lui Ștefan cel Mare. Toți cei prezenți au cântat imne ce arată măreția Ortodoxiei, ce a stârnit interesul trecătorilor și s-au alăturat marșului și mesajului promovat de el.
Mesajul de deschidere l-a avut Prot. Vitalie Cozari, Protopopul Circumscripției Nisporeni, care a prezentat din sărbătoarea și evenimentul istoric Triumful Ortodoxiei și importanța familiei dintre soț și soție.

Familia creştină înseamnă soţ, soţie şi copii. Familia creştină nu ucide, nu se teme de copii, se bucură la auzul veştii că se va mai naşte un copil. Familia creştină se manifestă prin candele aprinse, rugăciune împreună, post, bucurii, Spovedanie, împărtăşanie, iarbă verde…
Cu cuvinte de susținere la eveniment a venit Prot. Constantin Prescură, și Dna Ala, medic de familie Vărzărești care au prezentat din importanța familiei creștine și promovarea valorilor crești ortodoxe.
La eveniment cu un mesaj contra avort și sinucidere a venit Prot. Vadim Corostinschi Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, dar și Președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova. La eveniment au participat și voluntari ATOM, dar și Prot. Nicolae Boian, Președintele Mișcării ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei” împreună cu volunari.
În timpul discursurilor copiii au fost ocupați cu munca lor aparte, ei au desenat cu cretă pe asfalt având tema: îmi iubesc familia, iar la final au fost premiați cu cărți  de către organizatori.
Marșul dat este un proiect organizat de comun cu Asociația Moldova Pentru Viață și are ca scop promovarea valorilor în rândul tinerilor preîntâmpinarea și evitarea avortului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.