Căutarea jumătății nu-ți va aduce fericire. Recapătă-ţi armonia lăuntrică şi atunci vei găsi ceea ce cauți!

Atunci când spunem că suntem în căutarea celeilalte jumătăți, arătăm lumii, dar și nouă înșine, cât suntem de vulnerabili și nefericiți de fapt.

Conturăm condiţia noastră existenţială umilă şi lipsa de respect faţă de ceea ce suntem.

E ca şi cum am avea doar o jumătate de corp, ca şi cum am emite doar jumătatăţi de idei. Ca şi cum am fi lipsiţi de valoare deplină. Dar, există aici un lucru şi mai straniu.

Pe lângă faptul că „suntem în căutarea jumătății”, mai suntem şi convinşi că după ce o vom găsi, vom deveni cu adevărat fericiţi. Vom deveni personalităţi armonioase. Vom prospera la muncă şi la studii. Ne vom găsi timp, în sfârşit, pentru a învăţa să cântăm la clarinet. Evident că vom avea timp pentru sport și pentru toate celelalte lucruri lumeşti, pe care le-am tot ignorat până acum, din cauza căutării jumătăţii noastre.

Crezând nebunește în toate aceste convingeri, nu luăm în consideraţie un lucru important. Dacă încercăm să lipim o jumătate de scaun cu o jumătate de pian, vom primi doar o instalaţie inutilă şi nicidecum un obiect care ne-ar fi de folos.

Aşa e şi în iubire.

Oamenii fericiţi sunt ÎNTOTDEAUNA cei care şi-au recăpătat iubirea de sine şi armonia lăuntrică. Îţi poţi găsi un partener alături de care te-ai simţi cu adevărat bine, doar atunci când vei înţelege cât de valoroasă eşti.

Atunci când vei înţelege că eşti frumoasă. Că eşti în stare să gândeşti de una singură şi că ai viziuni proprii asupra fenomenelor universale. Doar atunci vei înţelege ce înseamnă să fii o personalitate armonioasă şi independentă. Doar atunci vei fi gata să-ţi găseşti aşa numita jumătate.

Iată de ce, cu mult timp înainte de a încerca gustul iubirii, trebuie să te descoperi. Să dansezi, să pictezi portrete statice sau abstracte, să scrii poezii şi să percepi treptat adevărata viață.

Nu uita că o iubire adevărată nu este aceea în cadrul căreia partenerii se imită sau se contopesc unul în celălalt, dar cea în care se completează şi se dezvoltă împreună!

devorbacutine.ro

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.