Să prețuim viața! Cuvinte de la tineri pentru tineri

image description

Viața este un dar de la Dumnezeu. Pentru cei care cred în Hristos Mîntuitorul ea este unică, frumoasă și plină de roade. Grijele pămîntești împovărează viața, sărăcia materială și duhovnicescă, tristețea, dezamăgirea, visele neîmplinite deseori invadează sufletele oamenilor. Însă omul care își pune nădejdea în Domnul, trăiește cu credință și iubire față de apropele său, trece peste ispite și se bucură de viață și de clipele trăite pe acest pămînt.

În societatea modernă la fiecare pas întîlnim cazuri de sinucidere, chînd omul singur îndrăznește de a se lipsi de propria viață. Sinuciderea în rîndul tinerilor devine o problemă din ce în ce mai îngrijorătoare. Pe lîngă motivele pricipale care aduc pe tineri la sinucidere a mai aparut încă un motiv – jocul ,,Balena Albastră”. Acest joc a apărut pe o rețea de socializare din Federația Rusă și din cauza lui deja 130 de adolescenți și-au pus capăt zilelor.  Jocul presupune îndeplinirea mai multor sarcini pe parcursul a 50 de zile. La final tinerii sunt amenințați și își pun capăt zilelor prin diferite metode.

Păcatul sinuciderii este unul dintre cele mai grave păcate. Sinuciderea este un păcat împotriva Duhului Sfînt, care nu se iartă. Hristos pentru a ne oferi viață veșnică în împărăția cerurilor a pătimit pe Cruce. Sfîntul apostol Pavel în epistola către Corinteni scrie: ,,Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfînt care este în voi, pe care-L aveți de la Dumnezeu și că voi nu sunteți ai voștri? (1 Cor. 6, 19). Să nu uităm, că nu avem dreptul să ne luăm viața pe care nu ne-am dat-o noi.

Copiii sunt viitorul societății. Ei au nevoie de ajutorul și de susținerea celor mari. De aceea să prețuim viața și să nu avem frică de ispite, iar părinții să ocrotească copiii, precum și Hristos ocrotește Sfînta Sa Biserică de erezii, dezbinări și felurite primejdii.

Cît de grea nu ar fi vi viaţa, cît de greu nu vor fi condiţiile în care trăim să nădăjduim spre Dumnezeu care este lumina şi ajutorul nostru şi care nu ne părăseşte în toate căile vieţii noastre. Încheiem acest mic articol cu cuvintele sfîntului ierarh Ioan Gură de Aur: ,,Hristos spune: „Eu sunt părintele tău, Eu sunt fratele tău, Eu sunt mirele sufletului tău, Eu sunt scăparea ta, eu sunt hrana Ta, Eu sunt îmbrăcămintea ta, eu sunt rădăcina ta, Eu sunt sprijinul tău, Eu sunt tot  ce-ţi doreşti tu. Când Mă ai pe Mine, nu-ţi lipseşte nimic. Eu sunt slujitorul tău, pentru că am venit să slujesc, nu să fiu slujit. Eu sunt prietenul tău şi mădular al trupului tău şi capul tău şi fratele tău şi sora ta şi mama ta. Eu sunt toate pentru tine. Nu trebuie decât să stai lângă Mine. Pentru tine, Eu M-am făcut sărac şi pribeag, pentru tine am ridicat crucea şi am coborât în mormânt, am venit pe pământ pentru tine, trimis de Tatăl, iar în cer Mă rog pentru tine Părintelui Meu. Tu eşti totul pentru Mine, şi frate şi împreună-moştenitor şi prieten şi mădular al Trupului Meu. Ce vrei mai mult decât atât? De ce Îl dispreţuieşti pe Cel care te iubeşte atât de mult?””.

Serghei Tulbure, 23 ani

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.