Rugăciunea soției pentru soțul ei ! O formă înaltă de arătare a dragostei !

această rugăciune se spune în fiecare zi, și este o dovadă a dragostei în familie. Cu cît soții se vor ruga mai mult unul pentru altul, cu atît mai dragostea va fi mai adevărată și mai cuprinzătoare ! Asemenea poate fi citită și de soț pentru soție, înlocuind cuvintele ,,soțul meu”, cu cuvintele  ,,soția mea”.

maica-domnului-rugaciune

 O, Doamne preabunule, Tu mi-ai dat un soț al zilelor mele pe pământ, părtaș sorții mele și sprijinul meu în vremea călătoriei acestei vieți. Fă să cunosc că el se îngrijește de mine și ajută-mă să nu întristez niciodată zilele lui, nici să fiu nemulțumitoare față de cel care mă sprijină și mă îngrijește. Fă-mă supusă și îndatoritoare, că nu cumva printr-o purtare necuviincioas să-i adaug la osteneli și să-i amărăsc pâinea ce-o câștiga pentru mine și copiii noștri.

Izvorule al înțelepciunii, luminează-mă să cunosc toate virtuțile familiei și printr-o înțeleaptă chivernisire să păstrez ceea ce el adună cu osteneli și prin sudoarea feței sale. Ajută-mi că prin supunere, prin dulceața purtării mele, prin răbdarea și dragostea mea, să încununez zilele lui cu flori și cu bucurii, să împart cu el fără cârtire toate loviturile vieții și să-i fiu însoțitoare nedespărțită, precum în fericire așa și în necaz.

Păzește-mă de împodobirile necumpătate și de necuviințele în care cad femeile care nu cunosc prețul unui soț bun, punându-și toată fericirea lor în podoabe și petreceri zgomotoase și deșarte ce atrag după șine neînțelegeri, dezamăgire și dureri. Ajută-mi să deprind toate virtuțile care fac podoabă femeii, pentru că dacă vârstă sau bolile îmi vor ridica floarea frumuseții și a tinereții să-mi rămână o inimă vrednică de dragostea soțului meu și a fiilor noștri, că să le dau pildă bună, întărindu-i în puterea virtuții. Ascultă, Preabunule, glasul meu cel umilit, și trimite binecuvântarea Ta asupra zilelor noastre. Amin.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.