7 modele propuse de Ministerul Educației pentru școală, începând cu septembrie 2020

Elevii revin la școală de la 1 septembrie. Despre aceasta a anunțat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov într-o conferință de presă.

„Directorii urmează să comunice cu comunitatea școlară, părinții și elevii, iar ulterior vor adopta modelul potrivit”, a explicat Igor Șarov.

Modelul 1: La necesitate, în condiții de pandemie, se pot micșora lecțiile până la 30 de minute, pentru a minimaliza timpul aflării în școală. De asemenea, pauzele ar putea fi mai mari, iar fiecare școală ar putea avea mai multe intrări/ieșiri.

Modelul 2: Învățarea în două schimburi. Clasele primare și gimnaziale au în acest caz prioritate pentru primul schimb.

Modelul 4: Învățarea de tip hibrid – pe grupe zilnic. 50% de elevi din total la școală și 50% online. Presupune împărțirea clasei în două. O zi se vine la școală, o zi se fac lecții online.

Modelul 5: Învățarea alternantă săptămânal. 50% din numărul total de elevi la școală și 50% online. Presupune împărțirea clasei în două schimburi: o săptămână se vine la școală, o săptămână se fac lecții online. Astfel, fizic în instituție se vor afla jumătate din elevi.

Modelul 7: Învățarea mixtă presupune îmbinarea a două sau trei din modelele de mai sus și poate fi preluată de 162 de instituții care au un contingent înte 600 și 2000 de copii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.