,,Cei 7 ani de-acasă!” Preotul participă la proiectul ,,Educație parentală”

În ziua de duminică, 9 decembrie, după Sfînta Liturghie, la invitația directorului grădiniței ,,Guguță”, din or. Ungheni, dna Emilia CUCURUZAC și cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, protoiereul Nicolai BOIAN, a participat la ședința nr. 8, cu tema ,,Cei 7 ani de-acasă”, din cadrul proiectului ,,Educație parentală”, în incinta grădiniței.

La această ședință, au participat mai mulți părinți,  interesați de educația copilului lor.  Părinții au primit sfaturi practice și de bun folos, din partea unui psiholog, a unui medic și a preotului.

Deasemenea ședința a avut oaspeți deosebiți, printre care dna Maria VRÎNCEAN, reprezentat de minister, care a transmis părinților un mesaj frumos, parenetic și actual, pentru o bună educație a copiilor. ,,Copilul trebuie început a educa încă din burtă!”, a menționat dna Vrîncean. ,,Primul an de viață al copilului este foarte important, apoi primii trei ani, apoi primii șapte ani!”, a specificat doamna. 

Părinții au primit lecții de la experți, despre dragostea în familie între soți și către copii, despre iertare, răbdare, despre importanța exemplului propriu, despre educația religioasă și relația familiei cu Dumnezeu.

Mulțumim dnei directoare, dnei Emilia, pentru inițiative constructive și pentru colaborarea cu Episcopia de Ungheni și Nisporeni.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.