Sfaturi pentru o piele frumoasă

Piele este cel mai mare țesut pe care îl are organismul uman si cîntărește 15-20% din totalul greutății noastre corporale. Ca orce alt organ, ea are de îndeplinit niste funcții pe care este bine să le cunoașteți, ca să o ajutați să si le îndeplinească. Pielea are in primul rînd rol protector, delimitează mediul extern de organele interne. Funcția senzorială a pielii se datorează terminatiilor nervoase, care reacționează în funcție de temperatură; la vibrații si atingere, la presiune si durere. De asemenea, pielea reglează temperatura corpului, pentru ca aceasta să se adapteze variatiilor de temperatură de afară.

Tot prin piele se face si controlul evaporarii lichidelor de aceea este foarte important să nu se piardă lichide în cantități mari,odată cu ele fiind eliminate si darurile esențiale pentru organism. Are o importanță majoră îngrijirea trenului în dependență de vîrstă dumneavoastră : conform datelor dermatologilor trebuie de ghidat de urmatoarele cerințe tipice vîrstei în care ne aflăm.

1.Între 16/25ani – Cel mai important la această vîrstă este să învățați să vă îngrijiți corect si să vă formați o rutină zilnică, esențială unui ten frumos si sănătos. Folosiți creme hidratante pentru corp inclusiv creme cu protecție solară. Nu mergeți la culcare fără să vă demachiati, oricît de tîrziu ar fi! Noaptea tenul se reface, deci are mare nevoie să fie curat si să respire.

2.Între 25/35ani- Se presupune că vă cunoașteți deja bine tenul, că aveți o rutină clară de îngrijire.

În afară de reguli generale de mai sus, puteti începe să folosiți creme specifice pentru zona ochilor, dehidratare sau dupa nevoie, antirid. Pentru față puteți folosi săruri de hidratare cu putere mai mare de penetrare si produse usoare antirid, dacă e nevoie. Creme cu antioxidanti cu coenzime si aminoacizi ajută la protectia impotriva diferiților factori nocivi de mediu. Măstile, curele de 2-4săptămîni pe an cu diferite produse pentru avertizare, albire, peelinguri cu diferite enzime sau acizi de fructe aduc un plus îngrijirii obișnuite. Între 35/45 ani Produsele noi care trebuie să apară pe rafturile din baie sunt cremele antirid si de tratament. Piele îsi poate pierde din strălucire si elasticitate, poate deveni ternă si opacă. Este importantă în continuarea hidratarea, este obligatorii să adăugați si altfel de produse:creme cu ceramide si liposomi .

4.peste 45 de ani- Utilizarea pe larg produselor de tratament care au eficiența crescută si conțin ingredienti activi in concentrație mare. Adăugați in rutina voastră de îngrijire creme cu retinol care ajută la producția proprie de colagen si elastină, îmbunătățind astfel fermitatea tenului. De asemenea pentru încercarea unui răsfăț suplimentar încercați produsele cu caviar, aur sau pulbere de diamant . La acestă virsta sunt recomandate vizitele la cabinetul cosmetoligic.

Nu as putea omite faptul că tenul este supus la factorii de mediu soare, frig, vînt, detergenți. Sapunurile pot fi si ele agresive si îndepărtează bariera lipidica naturală. Fiți atente de asemenea nu doar la ce aplicați zilnic pe pielea dumneavoastră.

5. Nu uitați si de sufletul vesnic viu care necesită si el îngrijire, deoarece starea sufletului se răsfrînge și asupra trupului!

Alimentați sufletul  cu bunătate, sinceritate, altruism si fericire. Semănati rodul purității sufletesti, înbobocind livezi înfloritoare pe chipul cel trupesc. Iubiți aproapele pecetluind grija si respectul, ca la rîndul lor să le rămînă în amintire grija: a mamei, soției, bunicii. Femeie nu devii, Femeie te nasti!

Folosiți numai produse în care aveți deplină încredere, care sunt testate și care vă aduc real folos. Informați-vă înainte de a folosi un anumit produs.

Rețineți: cea mai splendidă frumusețe este cea naturală!

articol pregătit de Augustina Cirisau, elev la Colegiul de Medicină din or. Ungheni

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.