Cum te poţi vindeca de deznădejde?

E o cale foarte complexă procesul ăsta de ieşire din deznădejde. El cere smerenie şi cere credinţă. Din necredinţă deznădăjduim.

Nu-l credem pe Dumnezeu, care zice: ,,Pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afară, cel ce cheamă numele meu se va mântui, n-am venit în lume pentru cei drepţi ci pentru cei păcătoşi’’. Nu-L credem. Dar când vine diavolul şi zice: ,,Nu te vei mântui că ai făcut cutare şi cutare treabă! Dumnezeu nu te mai iubeşte’’, îndată îl credem.

Aşa că este nevoie de credinţă. Să primim iertarea lui Dumnezeu, pur si simplu, în spovedanie. Ne-am spovedit neputinţa noastră. Care-i pricina deznădejdii voastre? Vre-un păcat? Nu este nici un păcat care să biruiască iubirea de oameni a lui Dumnezeu.

Chiar dacă ai avea nu ştiu ce păcat, du-te şi te spovedeşte şi Dumnezeu te iartă. Iartă că pricina nu mai este păcatul tău, pentru că ţi l-a iertat Dumnezeu la spovedanie. Oricum deznădăjduieşti. Înseamnă că nu păcatul este problema, problema este starea sufletului tău, puţin ta credinţă. mândria ta. Pentru că ţi se pare că iertarea ar trebui să fie dobândită prin anumite nevoinţe, printr-o viaţă curată, nu de către un om ca tine.

Primeşte de la Dumnezeu ceea ce-ţi dă El, alipindu-te de duhovnic şi încercând să faci ceea ce-ţi spune.

pr. Savatie Baștovoi

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.