,,Tineri, urmați exemplul lui Hristos – Cel dătător de viață!” Sfaturi tinerilor din or. Nisporeni pentru păstrarea Fecioriei și pregătirea de familie

   Cu binecuvântarea Preasfintei Treimi și cu ajutorul harului, Episcopia de Ungheni și Nisporeni poartă grijă de tinerii societății. Într-o societate secularizată în care credinţa şi valorile spirituale sunt marginalizate, iar libertatea nu mai este asociată cu responsabilitatea, cunoașterea situației reale a tineretului creștin-ortodox din zilele noastre, înțelegerea profundă a vocației sale spirituale şi ajutorarea lor se impun ca priorități ale lucrării misionare ale Bisericii.

În această lună toamnei celei bogate şi a fruzelor aurii, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni și la inițiativa Mișcării ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei tradiționale”, în contextul sărbătorii ,,Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”, ediția a II-a, preoții au venit în întâmpinarea tinerii generații. La Gimnaziul ,,Ștefan cel Mare” din orașul Nisporeni, preotul Petru CIOBANU, parohul biserici cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” a venit în rândul tinerilor cu un cuvânt în care le-a arătat provocările tinerii generații, vorbindu-le tinerilor despre rolul familiei în societatea contemporană, despre virtutea fecioriei – Dar dumnezeesc şi Dreapta convieţuirea înainte de căsătorie.

Tinerii de astăzi studiază, primesc educaţie, călătoresc, fac sport, se distrează, beneficiază de cucerir ile epocii şi de facilităţile vieţii moderne. Dar, de multe ori, ei nu sunt mulţumiţi în adâncul sufletelor lor. Toate ofertele şi amuzamentele acestui cotidian banal nu pot să satisfacă setea lor de ceva mai consistent, de ceva minunat şi divin, care poate să umple abisul de taină al inimilor lor. De aceea, Fericitul Augustin are multă dreptate când spune: „Ne-ai făcut pentru Tine, Doamne, dar neliniştită este inima noastră până nu se va odihni întru Tine”. Iar sfântul român Ioan Iacob-Hozevitul scrie: „Niciodată duhul nostru / Nu se poate liniști, / Dacă nu ne dăm silinţa / Întru Domnul a trăi”.

Din partea Mișcării eparhiale, aducem sincere mulțumiri protoiereului Petru CIOBANU, Direcției gimnaziului, tuturor organizatorilor, și tuturor celor care au participat pentru promovarea unei familii fericite și păstrarea fecioriei.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.