,,Ziua Familiei fericite! Ziua Fecioriei” în Episcopia de Ungheni și Nisporeni. or. Ungheni

În după amiaza zilei de 28 septembrie, 2017, cu binecuvîntarea și susținerea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, Mișcarea eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”, a organizat pentru aproximativ 270 de tineri, elevi ai Colegiului Agroindustrial din or. Ungheni, a doua ediție a sărbătorii ,,Ziua Familiei Fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”!

Pe data de 30 septembrie, sărbătorim pe Sfintele Mucenițe  Fecioare, bune biruitoare, Vera, Nadejda, Liubovi și Mama lor Sofia, care sunt cinstite în mod deosebit în Episcopia de Ungheni și Nisporeni, Sfintele Fecioare fiind și ocrotitoarele Mișcării din cadrul Episcopiei. În acest context, către această sărbătoare, s-a organizat o manifestare culturală.

Programul cultural a cuprins laude și elogii aduse virtuții împărătești-Fecioria, familiei fericite, tinerii fiind îndemnați și sfătuiți cum să-și construiască propria familie durabilă, fericită și binecuvîntată, punînd la baza familiei-fecioria ca fundament de diamant iar în viitoarea familie să iubească pacea, credința, înțelegerea, copiii, fidelitatea!

În program s-au auzit felicitări, cîntec, s-au împărtășit cuvinte înțelepte, s-au recitat poezii, s-a cîntat la vioară, s-au prezentat cărți și s-a încununat cu rugăciune rostită în picioare către Maica Domnului! La final, preotul Nicolai Boian, președintele Mișcării ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”, și organizatorul programului cultural, a transmis tinerilor, Cuvîntul-îndemn al Preasfințitului Petru, adresat cu prilejul acestei sărbători.

Tinerii au aplaudat cu entuziasm și au plecat acasă cu forțe noi în realizarea gîndurilor bune. Participanții au primit diplome și cărți cu teme actuale pentru tineri. Prin surpriza în formă de steguleț, elevii vor transmite și altora ecoul evenimentului, dar mai ales, îndemnul de ne păstra fecioria trupului pînă la Taina Cununiei și înscrierii civile și păstrarea unei inimi curate, pe tot parcursul vieții, acestea împreună fiind garanția unei ,,prietenii” adevărate cu Dumnezeu!

Mulțumim în mod deosebit pentru susținere în organizarea sărbătorii ,,Ziua Familiei Fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”, Preasfințitului Petru, care depune tot efortul ca tinerii să aibă posibilitatea alegerii și de fiecare dată să aleagă calea înțelepciunii.

Deasemenea aducem sincere mulțumiri, bravilor participanți, care au dat dovadă de curaj, înțelepciune, măiestrie și dragoste față de frumos. Mulțumim pentru participare activă și Școlii de Muzică din or. Ungheni care s-a prezentat impresionant.

Și nu în ultimul rînd, suntem recunoscători Direcției Colegiului Agroindustrial, care a făcut posibil și a facilitat organizarea unei asemenea sărbători, care de altfel este unică în Republica Moldova.

mai multe foto aici http://episcopia-ungheni.md/ro/uncategorized/ziua-familiei-fericite-ziua-fecioriei-in-episcopia-de-ungheni-si-nisporeni-or-ungheni/

#Dragi tineri, iubiți Fecioria! Simți-vă tandri că purtați această virtute îngerească! Construiți-vă familia fericită! Fiți fericiți!

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.