Iertarea păstrează familiile, înmulțește dragostea, trezește conștiința și cheamă pacea.

Iertarea este Stăpîna Casei! Ea trebuie să stea în capul mesei, în loc de frunte! Dacă soțul nu este capabil să ierte, inima lui este ca un burete uscat, care se înmoaie în nisip cu nădejde de apă! Dacă soția nu sloboade răzbunarea și ținerea de minte a răului din inima ei, se aseamănă cu fundul unui vas murdar, care a adunat necurăție și cît nu l-ai spăla, sursa de necurăție din interior va afecta întreaga componență.

Iertarea aduce pace în casă, ea alungă certurile, răzbunările, coșmarurile, ispitele, răutatea, distrugerea. Iertarea păstrează familiile, înmulțește dragostea, trezește conștiința, cheamă pacea și înțelegerea.

Uneori este greu să ierți  nedreptate, cu atît mai mult dacătu ești corect! Dar, cu adevărat, pacea familiei, este mai presus decît dreptatea, fercirea căminului familiei este mai necesară ca judecata dreaptă iar o dragoste adevărată va vedea întodeauna iertarea de azi și corectarea de mîne!

Iertați stimați soți, iertați cuvintele grele, ocările, neajunsurile, minciunile, clevetirile, neputințele. Apreciați-vă unuia altuia iertările primite și treptat, veți scoate, de tot, cearta din casa voastră, iar în locul ei va domni bucuria!

preot Nicolai Boian

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.