Condiție pentru ,,nuntă”

Tinerii de astăzi, cu părere de rău, trăiesc foarte mult timp necununați, avînd în același timp relații trupești, păzindu-se și ferindu-se de a avea copii prin mai multe metode.

,,Vrem să ne căsătorim dar nu acum!”, spun tinerii. Dar faptul cel mai interesant este că, tinerii prietenesc, sub forma unei familii, 3, 4, sau 5 ani, apoi se despart. În aceste cazuri, dragostea tinerilor se rănește foarte tare și devine anevoios să mai poți iubi curat. De multe ori restabilirea durează mult iar un mic gol în inimă poate rămîne pentru toată viața.

Insuficiența banilor nu este piedică pentru a te cununa așa cum dragostea între tinerii necununați nu este permisiune la relații trupești.

O adevărată dragoste va merge cu binecuvîntare! Tinerii care se iubesc cu adevărat și nu se încearcă sau folosesc unul pe altul, vor arde de dorul familiei! Mărturisirea dragostei este un motiv serios pentru a merge spre formarea unei familii!

Îndemnul pentru tineri îl putem reda în formele care urmează. Sfaturile noastre vin să prevină neliniștea și tulburarea din sufletul Dvs și să dea întărire și reper pentru viitor:

  • prietenia înainte de căsătorie să fie una plină de curățenie trupească. Aceasta va spori respectul între soți și pacea în familie.
  • prietenia înainte de căsătorie să nu dureze 3 sau mai mulți ani. Dacă vă cunoașteți bine, vă iubiți, mergeți spre căsătorie. Nu trăiți în păcat! Este foarte greu să te abții o perioadă îndelungată de la relații trupești, deoarece atragerea între bărbat și femeie este firească. Dragostea dorește ca tinerii să se împreuneze; aceast lucru nu este interzis, este chiar binecuvîntat, dar se face numai în cadrul familiei și pentru a avea copiii!
  • prietenia și dragostea să fie cu binecuvîntarea părinților. Prin părinți, Dumnezeu binecuvintează copiii înzecit!
  • tinerii care merg spre căsătorie, să se roage Maicii Domnului, Sfîntului Nicolai și Sfîntului Ocrotitor, în mod deosebit, pentru luminare și ajutor.
  • înainte de Taina Cununiei, tinerii să se spovedească, împărtășească și să discute cu Preotul care îi va cununa.

Respectînd aceste îndemnuri părintești, aveți șanse foarte mari ca să formați o familie fericită, ceea ce credem că vă doriți cu adevărat!

Preot Nicolai Boian

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.