Cine ,,strică” o fecioară strică o Biserică!

O tînără fecioară se poate evidenția printr-un comportament mai cuminte, fiind mai sinceră, retrasă, dar totodată mai înțeleaptă și mai adevărată.

Cine se folosește de toate mijloacele pentru a avea relație sexuală cu o tînără, curată, în afara căsătoriei, face un păcat foarte mare. Ne aduc Sfinții Părinți o comparație gravă: ,,Cine strică o fecioară strică o Biserică”, adică gravitatea  păcatului pentru stricarea Fecioriei  este extrem de mare. O Domnișoara ,,Fecioară”, poate fi mai simplă, mai gingașă, mai credulă dar totodată ea este nealterată, nu a gustat din pofta trupească, ea păstrează încă o parte din curățenia îngerească, primită din Rai, ca dar de la Dumnezeu. Acestă calitate a fost primită odată cu viața, sufletul și libertatea, cele mai înalte și prețioase daruri pe care le are Omul.

Acest dar al curățeniei trupești, trebuie folosit ca fundament de diamant pentru viitoarea familie, care pus în lumina evangheliei lui Hristos, va aduce în familie pacea, sănătatea, bucuria și binecuvîntarea !

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.