Felicitare tuturor pedagogilor din partea Preasfințitului Petru !

Cu ocazia Zilei Profesorului, țin să vă aduc în semn de înaltă prețuire, tuturor învățătorilor și profesorilor, din partea mea personal și a întregii Episcopii de Ungheni și Nisporeni, cele mai calde și sincere cuvinte de felicitări și urări de bine.

  Bunul Dumnezeu să vă dăruiască și-n continuare binecuvîntări cerești, înzestrîndu-vă cu har și putere plină de înțelepciune de a putea cu acelaș devotament prin care vați consacrat, să fiți pentru toți copii și tinerii care se educă, călăuze adevărate pe drumul cunoștințelor.

  Pornind de la constatările că dumnevoastră sînteți cei ce îndrumați copiii spre cunoaștere, spre o viață mai bună; sînteți cei care stați la baza formării şi dezvoltării oamenilor; sunteți generatorii de creativitate și inspirație pentru multe generații, vă exprimăm sentimentele de gratitudine, pentru toată munca domniilor voastre depusă cu multă genereozitate și jertfelnicie pe tărîmul învățămîntului.

  E bine să conșteintizați că astăzi ca și profesori, aveți o misiune poate mai grea ca alte dăți, întru cît cei pe care îi școliți, sunt cumva văduviți de grija și atenția părintească, astfel domniilor voastre vă revine întru cîtva și rolul de părinte.

  Noi ca și Biserică vă apreciem cu considerațiune eforturile pe care le depuneți în educarea celor care trebuie să devină membri sîrguincioși și responsabili ai societății, dar și creștini evlavioși ai sfintei noastre Biserici. De aceea rugăm pe Dumneze să vă întărească și să vă ajute de a educa cît mai cuviincios tinerele vlăstare ale omenirii.

  Pe această cale vreau să aduc sincere mulțumiri șefilor Direcțiilor de Învățămînt, cît și directorilor instituțiilor de învățămînt, cu care colaborăm prin proiecte de comun acord în educarea tinerilor.

Cu părintească dragoste în Hristos Domnul,

+ PETRU,

Episcop de Ungheni şi Nisporeni

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.