,,Femeia – izvor viu de virtute!” Eseu din concurs. Izvor de inspirație e femeia..

Femeia a fost întotdeauna un simbol al frumuseții, al gingășiei și delicateții. Toate comorile ascunse și nevăzute în univers nu le găsești decît într-un singur suflet – “Femeia”.

Fiind cu sentimente discrete și suferințe abia ghicite, ascunse bine pe la spatele unui zîmbet înșelător, dar cu sensibilități adînci și profunzimi sufletești nebănuite, moștenitoarele Evei au inspirat prin frrmusețe o mulțime de artiști.

Femeia de-a lungul timpului a fost cîntată, pictată, a fost elogiată în versuri! “Mai frumoasă decît viața/doar femeia poate fi./Mai deșteaptă ca povața/doar femeia poate fi.” spune Dumitru Matcovschi. Ea fiind un izvor de inspirație și creativitate, dar și mare adîncă în care mulți Adami și-au înecat suferința. Mamă, iubită, prietenă devotată, femeii de-a întregul multor ani i s-a atribuit o imagine poate exagerată, dar întocmai ea este ființa cea mai fragila.

Femeia este predestinată iubirii. Destinul ei nu este mai puțin încărcat de slavă. Ea nu se împotrivește, ci imprimă unei stări trecătoare eternitatea sa. Ea este aleasă să fie preoteasă în creație. Punînd în iubire plinătatea înzestrărilor sale, ea își leagă toate speranțele de iubire. De aceea ea este mai strîns legată de toate tainele vieții. În puritatea sa luminoasă, în cele dintîi ea este ca o oglindă care reflectă chipul bărbatului, îl descoperă lui însuși, iar prin acest lucru îl predispune unirii cu Dumnezeu.

Ea, femeia, întotdeauna va rămîne puterea receptivă a elementului divin.

Încă de cînd a fost făcută femeie, ea are un dar de la Dumnezeu: “Fecioria”. Asta nu înseamnă să fii habotnnic, să nu-ți trăiești viața, să  nu te distrezi, să nu simți tinerețea, să nu iubești, etc. Asta înseamnă sa fii curată față de Dumnezeu. Biserica îndeamnă la castitate și consideră mare păcat întreținerea relațiilor intime înaintea căsătoriei.

Creștinismul a subliniat permanent frumusețea curăției înaintea căsătoriei, considerînd-o ca pe o ofrandă pe altarul noii familii, un dar reciproc pe care și-l ofera cei doi tineri.

Maica Domnului, simbol al curăției, a fost fecioară înainte de Nașterea Mîntuitorului Iisus Hristos, în timpul nașterii, dar și după naștere. Un temei important în viața unei femei este susținerea fecioariei pînă la căsătorie, așa cum spune și Sfîntul Apostol Pavel : “Cît despre fecioare, n-am poruncă de la Domnul. Vă dau însă sfatul meu, ca unul care am fost miluit de Domnul sa fiu vrednic de crezare. Socotesc, deci, că aceasta este bine pentru nevoia ceasului de față: Bine este pentru om să fie așa.”

În cele din urma pot afirma că, Femeia este acea ființă care-ți va călăuzi calea, și care te va îndruma spre cele mai bune frumuri. Rescpectați femeiile deoarece ele sunt la fel izvorului ce curge spre gura de vărsare, care înîmpină în calea sa mii de greutăți, dar cu iubirea față de Dumnezeu le trece !

Boz Tatiana, 18 ani, or. Ungheni,

pentru concursul ,,Femeia – izvor viu de virtute!

femeia

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.