Invitație la Concert cu Catharsis! Suntem pentu viață, pentru familie, pentru mame !

Afis

Comunicat de presă

În perioada 1–31 martie, în Republica Moldova are loc Luna pentru viață 2016 – Pentru viață, pentru femeie, pentru familie, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2016 organizat sâmbătă, 26 martie a.c.
Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema acestui an, „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, este că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci ele se construiesc unul pe altul, și că familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular. Cu prilejul acestor evenimente, ţinem să atragem atenţia că, conform Biroului Național de Statistică, în anul 2012 au fost înregistrate 37 de avorturi la 100 de copii nou-născuți. În aceste condiții, Republica Moldova este printre țările cu cea mai mare rată a avorturilor din lume, de 3 ori mai mare decât a unor țări precum Austria, Belgia, Germania, Franța, Olanda, Elveția, de 2 ori mai mare decât a unor țări precum Albania, Serbia, Spania, Croația, Bosnia.

În aceste condiții, nu este de mirare că anual este înregistrat un spor negativ al populației, însoțit de un proces rapid de îmbătrânire și scăderea populației apte de muncă. În Republica Moldova, a cărei populație actuală este de circa 3.600.000 de locuitori, statisticile arată că din 1960 până în 2014 au fost înregistrate 2.098.099 de avorturi. În realitate numărul acestora este probabil de 2-3 ori mai mare – de exemplu, să nu uităm și de femeile migrante, aflate în străinătate, ale căror avorturi nu sunt înregistrate în țară. Chiar și luând în considerare doar numărul avorturilor înregistrate în spitalele din țară, Moldova se află pe locul 11 în lume în privința raportului număr de avorturi / populația țării, cu un procent de 51,6%
Marșul pentru viață, Luna pentru viață, atitudinea și faptele pentru viață nu înseamnă condamnarea celor care au făcut avort, ci o mână întinsă cu dragoste și durere. Nu înseamnă judecarea taților și mamelor care, speriați de lipsa siguranței, vor alege să meargă înainte fără copilul care li se pare că le încurcă viața sau a cărui viață li se pare că nu o pot asigura în condiții optime. Pentru a proteja viața copiilor nenăscuți, viețile părinților și viitorul societății este necesară nu doar o atitudine pro-viață, ci și o practică pro-viață. A fi împotriva avortului fără a oferi întregul sprijin de care o femeie are nevoie pentru a naște copilul este fariseic și ineficient. Cui îi pasă de copil îi pasă și de mamă și face tot ce este nevoie pentru a o ajuta.
Marșul pentru viață este apolitic și neconfesional, dar este deschis participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice. În localitățile unde nu se reușește organizarea marșului, pot avea loc manifestări pro-viață în Luna pentru viață. Prin astfel de manifestări se pot solidariza cu evenimentul din Republica Moldova și cetățenii plecați în diaspora.

Pe site-ul www.marsulpentruviata.md vor fi accesibile informațiile de la organizatorii locali. Până în prezent sunt anunțați organizatori în peste 20 de localități. În Chișinău, Marșul va începe la ora 12.00 și se va desfășura pe traseul IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 (str. Melestiu, 20) – Viaduct – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Scuarul Catedralei.

La finalul acțiunii, în Scuarul Catedralei, în jurul orei 13.30, va fi organizat un concert caritabil Live for Life, cu acces liber. Participă: Ion Razza și Martin Budurin, membrii formației „Catharsis”, Aura, Olia Tira, Georgeta Voinovan, Cezara și alții. În Chișinău, Marșul și concertul sunt realizate cu ajutorul oamenilor frumoși la suflet și cu inimă mare de la companiile Berlizzo Events, Faină Lumină, Colors Avertising Agency și Ciofilm, cărora le mulțumim și pe această cale.

Manifestațiile Marșul pentru viață din Republica Moldova au loc în cadrul campaniilor internaționale anuale de promovare a culturii vieții March for life, organizate în Statele Unite ale Americii, Franța, Polonia, România, Irlanda, Elveția, Belgia, Slovacia și în altele țări.

Vă așteptăm sâmbătă, 26 martie, ora 12.00, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 să participăm împreună la Marșul bucuriei pentru viață!

Nadejda Usatîi, Președinte al Asociației „Moldova pentru viață” Telefon: (+373) 79430077

ASOCIAŢIA  OBȘTEASCĂ  ,,MOLDOVA  PENTRU  VIAȚĂ” Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Trandafirilor nr. 35/1, ap. 15, MD-2038. Tel.: (+373) 79430077, (+373) 69715442. E-mail:  moldovapentruviata@gmail.com  Cod Fiscal: 1015620004654

mai multe detalii pe site-ul  http://marsulpentruviata.md/

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.