Conferință ,,Pregătirea pentru căsătorie ca într-adevăr să fii fericit toată viața” în liceul I. Creangă din or Ungheni

La data de 25.02.2016, cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în liceul Ion Creangă din or. Ungheni, a avut loc o conferință pe tema ,,Pregătirea pentru căsătorie ca într-adevăr să fii fericit toată viața”. Tema face parte din tematica începută în anul 2015, dedicată ocrotirii familiei, continuînd și anul acesta ciclul de teme predate tinerilor în mai multe instituţii. Ciclul de activitate a fost inițiat de Preasfințitul PETRU, și este promovat de Mişcarea Eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și a Familiei Tradiționale”, formată cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, anul acesta.

La acestă conferință au participat clasele IX-XII, aproximativ 150 de tineri, cărora li s-a vorbit despre virtuțile și valorile care trebuie respectate pentru a avea o familie durabilă și fericită.  Etichetele: fecioria, dragostea, cunoaștere reciprocă de personalitate, criterii de alegere a viitorului soț sau soție,  vîrsta pentru căsătorie, ș.a. au fost punctele de reper pe care s-a bazat conferința.

A vorbit Preotul Nicolai Boian, Președintele Mişcării Eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și a Familiei Tradiționale”, din cadrul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni. Asemenea tinerilor a fost prezentat site-ul mișcării www.familiafericita.wordpress.com

Tinerii au rămas impresionaţi, iar o noțiune aparte i-a frapat pe tineri, fapt de care nu toți știau: ,,telegonia”. Telegonia este amprenta primului bărbat al femeii asupra copiilor ei, este transmiterea copilului, a unor caracteristici, a primului partener sexual al mamei. Suntem siguri că tinerii și-au îmbogățit cunoștințele, că mulţi din ei s-au pus pe gînduri, luînd o hotărîre favorabilă vieţii, pentru viitor, gîndindu-se la o decizie corectă, pentru viitorul fericit.

Mai corect informat, mai mari șanse să procedezi corect, și eventual rezultate mai bune.

Fercirea este un lucru personal ! ,,Fiecare poartă fericirea în sinea lui, dar nu fiecare o găsește, adesea cînd o găsește e prea tîrziu” (V. Duța, scriitor român)

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.