Nu ne căsătorim încă: ,,pentru că acum trebuie să mai trăim pentru noi!”

planse-de-colorat-ghiocei-1-martie-8-martie-desene-de-colorat-fise-de-colorat-primavara-flori-de-primavara-1

Cînd spuneţi aşa, dragi tineri, înseamnă că nu trăiţi pentru voi, sau nu ştiţi ce înseamnă a trăi pentru tine?

Copilul mic cere multe bomboane, dar nu i se dă, fiindcă asta pe viitor i-ar face rău.

Cînd spuneţi trăim pentru noi asta include relaţii sexulale protejate şi fără limită. Asta înseamnă discoteci dese de toată noaptea. Asta înseamnă mîncare şi băutură multă. Asta înseamnă libertate, veţi spune voi !

Dar observaţi că această libertate este dependenţă. Nu poţi fi liber cînd eşti dependent de ceva. Dumneavoastră vreţi copii, dar nu acum – aşteptaţi! Ce ?

Dumneavoastră vreţi familie ! Nu o faceţi, vă întîlniţi de 5 ani, cel mai important că v-aţi spus Te iubesc şi încă nu sunteţi decişi dacă vă căsătoriţi ! Sunteţi dependenţi de minciună, sunteţi dependenţi de frică. Frică de sărăcie, frică de nevoi, lipsuri, frică de copii! Minciuna şi Frica sunt două lucruri ce amînă Adevărul, dar totodată cu fiecare dată a amînării măreşte porţia de suferinţă.

Dacă aţi avea copii, bucuria cea mai mare, în cadrul unei familii trainice,  atunci aţi putea spune ,,Trăim pentru noi”!

Un copil, o certitudine că este acasă soţia sau soţul şi te aşteaptă, această este adevărată plăcere a vieţii !

Dar cu cît mai mult timp trăiţi în minciună: că sexul, mîncarea, băutura şi distracţia sunt principalele preocupări ale tînărului, cu atît mai mult pierdeţi din curăţenia pe care trebuie să o aveţi, curăţenie care aducea binecuvîntarea în orice familie !

Trăiţi dragi tineri pentru voi ! Bucuraţivă de viaţă în aşa mod, ca bucuria Dvs, să nu sfîrşească dar să se mărească cu fiecare zi !

Numele de Soţ bun, Soţie bună, numele de MAMĂ, numele de TATĂ, este tot ce aveţi nevoie !

 

preot Nicolai Boain

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.