Sfîntul Nicolai mărită fetele !

Sfîntul Nicolai mărită fetele credincioase cu bărbați credincioși, care nasc copii frumoși, înțelepți și sănătoși !

Sfîntul Ierarh Nicolai, Episcopul vechiului oraș Mira Lichia, este poate cel mai cunoscut, mai popular și mai frecvent întîlnit Sfînt, în viața oamenilor.

Era un om ordinar. Dar viața care a dus-o, l-a făcut să devină Sfînt. A avut o viață deosebit de sfîntă, a fost milostiv, a fost exemplu de iubire, de jertfă și dăruire.

Cu faptele milosteniei, Sfîntul Nicolai, fiind tînărul Preot Nicolae, stralucea cu deosebire. Din cele multe ale lui milostenii, voi pomeni una, ca sa fie si pentru noi o pilda de lumina, de chipul cum trebuie sa facem milostenia, și să ne încredințăm că acest Sfînt ajută pe cei curați, și este iubitor de familie.

În acest oraș Patara, era un om ce avea trei feTe și care, din pricini neștiute de noi, ajunsese din bogat un om foarte sărac. încolțit de nevoi, el se gândea să le dea pe fetele lui desfrânării că astfel și ele și el să poată trăi. Dar iată că Dumnezeu, că unul ce voiește că toți să se mântuiască, descoperi toate acestea aceluia ce știa că are iubire de oameni, Sfântului Nicolae. Acesta, fără să-l fi mustrat pe acel om pentru gândul lui necurat, se hotărî că pe ascuns să-l ajute, iar nu la arătare, pentru că așa spune Mântuitorul: “Sa nu faceți milostenia voastră înaintea oamenilor”. Iar în al doilea rând, mai gândi el, să facă așa și pentru că să nu rușineze pe acela ce odinioară a fost bogat, iar acuma era sărac. și așa, luând o pungă cu galbeni, în toiul nopții, nevăzut de nimeni, se duse și o aruncă pe o fereastră dosnica în casă celui sărman. Cu acest ajutor, neștiut de la cine, acel părinte își mărită fata cea mare. Văzând Sf. Nicolae că chibzuit om este acel tata, nu mult după aceea, aruncă o a două pungă la fel, dar când dorea să o arunce și pe a treia, pentru că să se mărite și ultima fată, acel om ce stătea la pândă de săptămâni și luni de zile, l-a văzut pe marele lui binefăcător, care era Sf. Nicolae. și cu lacrămi mulțumindu-i, el nu primi de la sfânt decât rugarea că nimănui să nu spună acestea.

Sfîntul Nicolai, conform numeroaselor mărturii din partea oamenilor, este cel care ajută și înțelepțește ca să te căsătorești. Sfîntul Nicolai îndepărtează delicat din viața ta persoana care nu ți se potrivește pentru mîntuire, și scoate la iveală jumătatea cu care trebuie să faci o familie, să naști copii și ca familia ta să fie un izvor de pace, liniște și bucurie.

Pentru a primi ajutorul Sfîntului Nicolai trebuie să încerci să devii asemenea ca el, adică să faci milostenii, să mergi la biserică, să fii exemplu de dragoste și numaidecît trebuie să te rogi Sfîntului.

Puteți să vă luați de la Preotul-duhovnic, de a citi 40 de acatiste la Sfîntul Ierarh Nicolai, ocrotitorul și îndreptătorul celoc care doresc să se căsătorească, sau un alt canon, adică o serie de acțiuni pe care vă angajați să le faceți sub binecuvîntarea preotului o periodă de vreme concretă.

Sfîntul Nicolai ajută pe toți!

 

RUGĂCIUNE

O Doamne, eu știu că fericirea mea este să te iubesc pe tine din tot sufletul meu, din toată inima mea și să împlinesc voia ta cea sfântă. îndreptează Doamne sufletul meu și umple inima mea. Vreau să fac doar voia ta căci Tu ești Ziditorul și Dumnezeul meu. Păzește-mă Doamne de mândrie și de iubirea de sine; înțelepciunea, smerenia și fecioria să înfrumusețeze chipul meu. Trândăvia nu este pe placul Tău și naște pătimi. Da-mi dorință și putere de muncă și binecuvîntează toate faptele și gîndurile mele.

 Tu ai poruncit oamenilor să trăiască în căsnicie cinstită. Așadar invredniceste-mă și pe mine, Părinte, de acesta chemare sfântă, nu pentru împlinirea poftelor mele, ci pentru împlinirea voii Tale. Ajută-mă Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu Celui Viu, că să găsesc omul potrivit pentru mîntuire. Căci Tu însuți ai spus:”Nu este bine să fie omul singur” și i-ai dat bărbatului femeie într-u ajutor, și i-ai binecuvântat să crescă , să se înmulțească. Auzi acesta smerită rugăciune a mea, pe care o înalt ție din adâncul inimii mele: Da-mi un soț cinstit și binecredincios, pentru că împreună, în înțelegere și iubire să Te slăvim, Mult Milostive Doamne, pentru rugăciunile și cu mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumneze, ale Sfîntului Ierarh Nicolai, ale Sfîntului Cuvios Serafim de la Sarov și cu ale tuturor Sfinților, că binecuvîntat este numele Tău, împreună cu al Tatălui și al  Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.